ГоловнаПублікаціїТранспортОптимізація наземного транспорту пройшла «на двійку», – опитування

Оптимізація наземного транспорту пройшла «на двійку», – опитування

Міський транспорт постійно намагаються оновити, однак більшість українців лишається незадоволеною: до когось нова техніка не дійшла, а комусь пощастило, але поїздки в оновленому транспорті неприємні.

Влада постійно шукає шляхи оптимізації наземного транспорту. Зокрема, як повідомляла «Україна Комунальна», Кабінет Міністрів обговорював оновлення рухомого складу міського транспорту 20 січня 2013. Тоді було погоджено проекти соціально-економічного розвитку з оновлення автобусів середньої, великої та особливо великої пасажиромісткості в кількості 320 машин. Найбільше обіцяли оновити автобусний парк Луганська – 150 автобусів, Львова – 100, Запоріжжя – 60. 

Також в Кабміні планували придбати 320 тролейбусів і 60 трамваїв. Зокрема, для міст Горлівка – 23 тролейбуси та 11 трамваїв, Запоріжжя, Севастополя, Луцька  та Луганська – по 30 тролейбусів, Львова – 50 тролейбусів, Одеси - 26 тролейбусів та 10 трамваїв, Кривого Рогу - 15 тролейбусів та 10 трамваїв.
 
Окрім цього, в Міністерстві фінансів підготували проект постанови Кабінету Міністрів щодо проекту оновлення рухомого складу тролейбусного парку м. Дніпропетровська, який має поповнитися на 92 тролейбуси.
 
В січні 2013 в Івано-Франківську взялися вивчати досвід оновлення рухомого складу міського транспорту  Луцька та готувати техніко-економічне обґрунтування проекту щодо оновлення рухомого складу міcького транспорту Івано-Франківська 15 одиницями.
 
Однак, чи відчули зміни пересічні громадяни? - «Україна Комунальна» вирішила поцікавитися у своїх читачів.
 
Опитування з заголовним питанням: «У якому стані перебуває наземний громадський транспорт у Вашому місті?» – проводилося на шпальтах інформаційного агентства та у мережі Facebook у період з 17 по 24 лютого ц.р.
 
За його результатами виявилося, що 44% читачів вважають транспорт у своєму місті старим, однак запевняють, що їздити на ньому можна. 23% респондентів ним абсолютно незадоволені. «Там вікна забиті фанерою, а сидіння порізані» - зазначають вони. У містах 17% голосуючих транспорт новий, але їздити ним неприємно. І 16% читачів повністю задоволені транспортом, кажуть, його оновили.
 
Коментарі (0)