ГоловнаСтатистикаСтатистикаУкраїнці стали частіше платити за ЖКП

Українці стали частіше платити за ЖКП

Українці стали частіше платити за «комуналку». Загалом у лютому населення сплатило на мільйони гривень більше, аніж у січні 2014.

В лютому населення сплатило за житлово-комунальні послуги  4,13 млрд грн, що на 11% мешне нарахованих за цей період сум. Це на 53,6% в. п. більше, ніж у січні. Про це йдеться в повідомленні, опублікованому на сайті Державної служби статистики.

Загалом з початку року побутові споживачі сплатили 8,2 млрд грн,що склало майже 84% від загальних нарахувань. Але загальна заборгованість в українців на ЖКП збільшилась на 3,4%, та на початок березня 14,03 млрд грн з урахуванням попередніх періодів. Середній термін заборгованості при цьому складає близько трьох місяців.

Найбільший рівень оплати зафіксований у Закарпатській та Львівській областях, а також в Києві та Севастополі. Найнижчий – у Харківській, Херсонській, Дніпропетровській та в АРК. 
 
Найбільше боргів українці мають за опалення на гаряче водопостачання – 30,5% від всіх боргів. Наймешне заборгованостей люди мають за газопостачання – 18%.
 
За електроенергію за січень-лютий українці сплатили 2,14 млрд грн. Це 41,6% більше нарахованих за цей період сум.
 
Також, у січні-лютому було укладено 9,6 тис. договорів з населенням щодо погашення реструктуризованої заборгованості. Загальна сума укладення договорів становила 30, 1 млн грн.
 
Коментарі (0)