ГоловнаПублікаціїЕлектроенергетикаУкраїнці терплять відключення електрики - опитування

Українці терплять відключення електрики - опитування

Енергосистема України переживає дисбаланс між споживанням та виробництвом електроенергії. Тож, українці все частіше стикаються із відключеннями електрики згідно до графіку «НЕК «Укренерго», яка ввела обмеження потужностей у пікові години.

Українська енергосистема переживає не найкращі часи. Так, українці потерпають від віялових та аварійних відключень електроенергії. Зокрема, «НЕК «Укренерго», за згодою  Міністерства енергетики та вугільної промисловості, запровадила графіки обмежень потужностей для всієї країни. Електрику вимикають з 8:00 до 11:00 та з 16:00 до 22:00.

Відключення електроенергії в Україні спричинені дисбалансом між виробництвом і споживанням електроенергії, який утворився внаслідок відключень по аварійних заявках 28 енергогенеруючих  одиниць на теплових генеруючих станціях. Зокрема, 19 з них відключені через низькі запаси вугілля на складах теплоелектростанцій.

Зауважимо, що Міністр енергетики та вугільної промисловості Володимир Демчишин раніше заявляв, що будуть проведені перевірки законності аварійних відключень електроенергії. Чиновник також зазначав про можливість імпорту електроенергії з інших, сусідніх країн.

Читайте також: Україну чекають зміни на енергоносії

Тож, «Україна Комунальна» вирішила поцікавитись у свої читачів чи відбувались віялові відключення електроенергії у їхніх населених пунктах?

Опитування проводилось з 8 до 15 грудня на електронних шпальтах інформаційного агентства.

Результати опитування показали, що у 34% респондентів проводять відключення електроенергії за графіком. Ще 26% читачів повідомили, що у їхніх населених пунктах не вимикали світло жодного разу, а 22% користувачів «України Комунальної» сказали, що їм почали відключати електроенергію, хоча раніше такого не було. 10% опитуваних повідомили, що їм і раніше відключали електрику, але останнім часом обмеження потужностей почастішали. Близько 8% читачів сказали, що раніше відключення проводились частіше, наразі – рідко або взагалі не вимикають.

Як повідомляла «Україна Комунальна» раніше, Україна готова імпортувати електроенергію з Росії. Москва отримала заявку від Києва на поставку електрики в розмірі майже 1,5 тис. МВт.

 
Коментарі (0)