ГоловнаВибір редакціїЕлектроенергетикаУкраїнці «вбивають» електроенергетику

Українці «вбивають» електроенергетику

Непрофесійний підхід до масового застосування бойлерів та подібних приладів загрожує вивести з ладу електромережі. На думку екс-глави КМДА, під час напіввійськових дій ставити під загрозу енергетику країни - це «неприпустимо і ганебно».

У старих будівлях один водонагрівач потребує потужності більше, ніж витримує вся електропроводка, а бойові дії призвели до пошкодження багатьох ЛЕП, і в Києві вже йдеться про обмеження електроспоживання на підприємствах. Чи зроблять бойлери легшим життя українців розповів екс-глава Київської міської державної адміністрації Іван Салій, передає «Голос столицы».

Пан Салій переконаний, що масове використання бойлерів та обігрівачів «вбиває» проводку. «В старих будівлях, коли мало було електроприладів в квартирах, то там 1,5-2 кіловата потужності були. А сьогодні один бойлер на 80 літрів − це 3-5 кіловат. Тобто один бойлер по потужності більше, ніж вся проводка, яка передбачена. А це ж електрозапобіжники, все повирубає і є небезпека. Тому безумовно треба в старих будівлях уточнювати в ЖЕКах. Я не думаю, що це стратегічне питання і не треба на ньому акцентуватися. Ніхто не буде брати цих дозволів, бо це черга вистроїться.», – заявив пан Салій.

Окрім того, за словами екс-голови КМДА, масовий ажіотаж на бойлери та обігрівачі – це неприпустимо та ганебно для країни.
 
«На наших електростанціям немає вугілля. Бо варвари 21 століття підірвали залізничні мости, колії. На шахтах є вугілля – хоча їх теж затопили – але не можемо підвезти. Бойові дії порвали ЛЕП, і в Києві вже мова йде взагалі про обмеження електроспоживання на підприємствах. Тобто ситуація в країні, в енергетиці, сьогодні напіввійськова повинна бути і ми тут щиро повинні з суспільством і фахівцями обговорювати цю ситуації», – додав пан Салій.
 
Як раніше повідомляла «Україна Комунальна», заступник глави Міністерства регіонального розвитку, будівництва і ЖКГ Григорій Семчук попередив, що українцям, які вирішили використовувати побутові електронагрівачі води та/або обігрівачі приміщень, рекомендують попередньо узгоджувати свої наміри з енергопостачальними компаніями. Консультації запобіжать можливим аварійним ситуаціям, які можуть виникнути через підвищене навантаження на електромережі в зв'язку з масовим переходом на електронагрівачі та обігрівачі. 
 
Коментарі (0)