ГоловнаКоментаріЕлектроенергетикаМасове використання бойлерів «підірве» електромережі

Масове використання бойлерів «підірве» електромережі

Мінрегіон радить українцям погоджувати з енергокомпаніями перехід на обігрівачі та електронагрівачі. Таким чином можна уникнути можливих аварійних ситуацій через підвищене навантаження на електромережі.

Українцям, які вирішили використовувати побутові електронагрівачі води та/або обігрівачі приміщень, рекомендують попередньо узгоджувати свої наміри з енергопостачальними компаніями. Консультації запобіжать можливим аварійним ситуаціям, які можуть виникнути через підвищене навантаження на електромережі в зв'язку з масовим переходом на електронагрівачі та обігрівачі. Про це на брифінгу заявив заступник глави Міністерства регіонального розвитку, будівництва і ЖКГ Григорій Семчук.

«Все це потрібно робити з дозволу і за погодженням з енергопостачальними організаціями, щоб вони могли прийти і сказати: так, дійсно можна застосовувати таке-то навантаження - підстанція, кабелі та внутрішні мережі будинку цьому відповідають», - сказав він, додавши, що консультувати громадян у зазначених питаннях також готові фахівці Мінрегіону.

Читайте також: Чи не змерзне Україна в майбутньому опалювальному сезоні?

При цьому пан Семчук наголосив, що неграмотний і непрофесійний підхід до такого масового застосування електроприладів нагрівання води та обігріву приміщень загрожує вивести з ладу електромережі.

Як раніше повідомляла «Україна Комунальна», в одному тільки Києві без гарячої води перебувають близько 7 тис. споживачів «Київенерго». Причиною відсутності гарячого водопостачання є рішення уряду щодо обмеження газопостачання теплоджерел компанії для економії природного газу. У Полтаві теж економлять «блакитне» паливо подібним чином - містян перевели на лімітований режим споживання гарячої води. На неї полтавці можуть розраховувати лише по п'ятницях, суботах і неділях.
 
Коментарі (1)
Сергей1
13 Серпня 2014 p. 08:49
Різні там Семчуки напевно не виїздили за межі Києва, окрім хіба що Іспанії чи Туреччини. Вся Україна вже давно користується бойлерами, за виключенням Києва та декількох обласних центрів на сході.