ГоловнаГоловнеГазопостачанняУкраїнці відхрещуються від російських газових збитків

Українці відхрещуються від російських газових збитків

«І я не я, і хата не моя» - посадовці запевняють, що Україна не завдала прямих збитків «Газпрому» через недобрання газу у 2012 році.

«Газпром» не зазнав прямих збитків через скорочення Україною споживання природного газу, а виставлені претензії за недобір газу у 2012 році повинні стати предметом переговорів, заявив Міністр закордонних справ України Леонід Кожара в ефірі телеканалу ICTV.

«Україна ніяких прямих збитків споживанням газу і закупівлею не наносила «Газпрому», тому мова йде фактично про газ, який не викуплений на сьогоднішній день, це не прямі збитки, можна сказати, це упущена вигода», - відзначив Леонід Кожара.

Міністр заявив, що це питання має вирішуватися в контексті україно-російських переговорів, відзначивши при цьому, що Київ гарантував собі низку переваг в газовому діалозі з РФ скороченням споживання газу.

Нагадаємо, що «Газпром» пред'явив «Нафтогазу» претензії на 7 млрд дол. за недобір газу в 2012 році. Україна, що неодноразово просила понизити річний об'єм закупівлі до 27 млрд кубометрів, вважає свої зобов'язання за виконані. «Газпром» переконаний, що контрактний об'єм на 2012 рік залишився на рівні 52 млрд кубів і умову «бери або плати» може бути застосовано до 41,6 млрд кубів.

РБК-Україна

 
Коментарі (0)