ГоловнаГоловнеТарифи ЖКГУкраїнці відмовляються сплачувати комунальні послуги

Українці відмовляються сплачувати комунальні послуги

Заборгованість населення України з оплати житлово-комунальних послуг у листопаді нинішнього року зросла на 8,8% порівняно з жовтнем і склала 11,7 млрд грн

За повідомленням Державної служби статистики збільшення заборгованості зафіксоване у всіх регіонах країни. Середній термін заборгованості - 3,8 місяця.

У січні-листопаді 2012 року українці сплатили за житлово-комунальні послуги 33,1 млрд грн, або 99,2% нарахованих за цей період сум. Найвищий рівень оплати зафіксований у Вінницькій та Закарпатській областях (103,2% та 102,8% відповідно), найнижчий – у Київській, Тернопільській, Чернівецькій, Волинській, Луганській та Рівненській областях (97,3 - 97,9%).

Середні нарахування за житлово-комунальні послуги в Україні на одного власника особового рахунку з урахуванням споживання електроенергії (з розрахунку 150 кВт/год) в листопаді-2012 зменшилися на 5,2% порівняно з листопадом-2011 і склали 443,6 грн.

За даними Держстату, в січні-листопаді поточного року з населенням було укладено 64,5 тис. договорів про погашення реструктуризованої заборгованості на суму 183,7 млн грн.

Нагадаємо, в минулому році українці сплатили за житлово-комунальні послуги 35,8 млн грн, або 97,8% нарахованих за рік сум. Найвищий рівень оплати був зафіксований в Одеській, Закарпатській, Львівській та Хмельницькій областях, найнижчий – у Криму, Дніпропетровській та Луганській областях.

Джерело: Інтерфакс Україна

 
Коментарі (0)