ГоловнаНовини ЖКГУтилізація ТПВУкраїнці за рік створюють 53 млн кубометрів відходів

Українці за рік створюють 53 млн кубометрів відходів

Екологи закликають українських громадян за можливістю давати речам друге життя, щоб не примножувати із катастрофічною швидкістю об’єми сміттєзвалищ

 

Екологи закликають українських громадян за можливістю давати речам друге життя, щоб не примножувати із катастрофічною швидкістю об’єми сміттєзвалищ

Українці викидають на смітник за рік 53 млн кубометрів відходів. А це близько 12 млн т сміття. Такі цифри назвав співзасновник ГО «Друге життя» Сергій Волков, передає інформаційне агентство «Укрінформ».

Під час п’ятого Національного круглого столу, який був присвячений екології у країні, Волков зазначив, що всі відходи впливають на екосистему країни в цілому.

«І це є реальна біда, тому що ми потім цим дихаємо, це впливає на екосистему тих територій, де це відбувається. Це потужний вплив на здоров’я наших громадян», – заявляє Волков.

За словами еколога, не все сміття потрапляє на легальні сміттєзвалища. Держінспекція фіксує 90% відходів, решта потрапляють на полігони, які люди влаштовують повсюди. Так, за минулий 2019 р. було виписано штрафів більше, ніж на 1 млрд гривень за забруднення і засмічення землі.

Волков підкреслив, що люди можуть самостійно знизити кількість побутових відходів: якщо давати речам друге життя, відмовитися від пластикових пакетів і замінити їх багаторазовими сумками для походів у магазин, придбати силіконові чашки замість того, щоб кожен раз купувати каву у пластикових чи паперових стаканчиках тощо. Також можна практикувати обмін речами серед знайомих і друзів або ж віддавати їх на благодійність.

«Перший пункт це взагалі усвідомлення того, що ми робимо. Які речі є зайвими, які речі можна використовувати багато разів, що можна здати на переробку, а інше на захоронення», – зазначив Волков.

Висококваліфіковані професіонали реалізують ваш проект в сфері будівництва, проектування та зовнішньої реклами. Ремонт проєктів від компанії ТОВ "ЛЕГО БУД ЮЕЙ" на сайті legobud.com.ua. Індивідуальний підхід і використання тільки якісних матеріалів, роблять компанію ТОВ "ЛЕГО БУД ЮЕЙ" незамінною.

 
 
Коментарі (0)