ГоловнаПублікаціїОпалювальний сезон 2023-2024Українці не задоволені проходженням опалювального сезону - опитування

Українці не задоволені проходженням опалювального сезону - опитування

Більшість українців незадоволена подачею теплоносія в їх будинки. В оселях багатьох користувачів батареї ледь теплі, а в деяких і зовсім ще не включили опалення.

Перекриття Росією газопостачання Україні поставило під сумнів проходження останньою опалювального сезону. Тоді Київ почав зосереджено працювати, аби підготувати країну для успішності зимового періоду.  Україна стала посилено економити блакитне паливо та закачувати в свої ПСГ реверсний газ з Європи.  Попри це,  державі не вдалося запастися кількістю палива, необхідною для проходження опалювального сезону.  

«На сьогоднішній день нам необхідно близько 4-5 мільярд кубометрів газу для того, щоб успішно пройти осінньо-зимовий період»,  – звітував Міністр енергетики Юрій Продан.
 
Не зважаючи на нестачу газу, у вівторок 21 жовтня Президент Петро Порошенко на зустрічі з Віце-прем'єром-міністром регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства Володимиром Гройсманом віддав доручення до кінця тижня розпочати опалення всіх без винятку будівель в країні. «Не пізніше п'ятниці в кожному українському домі має бути тепло, батареї повинні бути теплими», - підкреслив глава держави. За його словами, це завдання – «повна відповідальність місцевих органів влади». 
 
Так українцям поступово почали вмикати опалення. Спочатку в об’єктах соціальної інфраструктури, потім – у житлових домах. Проте, для подальшого проходження зимового періоду Україні все ж необхідно імпортувати ті 5 млрд куб. м газу, якиї їй не вистачає. Їх Київ планує закупити у Росії. 
 
Нагадаємо, вночі з 30 на 31 жовтня у Брюсселі представники «Нафтогазу» і «Газпрому» підписали «зимовий» газовий пакет, зафіксувавши  умови поставок російського газу на період до кінця березня.
 
 
«Україна Комунальна» вирішила поцікавитися у своїх читачів, чи справно працює у них централізоване опалення?
 
Відповідне опитування проходило на шпальтах інформаційного агентства на період з 3 по 10 листопада.
 
За результатами опитування виявилося, що 35% голосуючих відмічають справну подачу теплоносія, кажуть, – розкочегарили на повну. 23% читачів порталу звітують, що в їх оселях ледь теплі батареї. 14% користувачів сайту задоволені опаленням, проте їм хотілося б тепліших баратей. Ще 14% респондентів кажуть, що взимку змерзнуть з таким «опаленням». 9% голосуючих відмітили, що у їх оселях так і не почали «топити». 5% читачів незадоволені подачею теплоносія – опалення постійно вимикають. 
 
Коментарі (1)
Санечка В.1
11 Листопада 2014 p. 11:00
Гройсману нужно взять пример с Коболева. Пройтись по квартирам, потрогать батареи)