ГоловнаПублікаціїОпалювальний сезон 2024-2025Українці задоволені проходженням опалювального сезону - опитування

Українці задоволені проходженням опалювального сезону - опитування

По завершенню опалювального сезону підприємства ЖКГ можуть зітхнути з полегшенням, адже період систематичних аварій, нарікань на якість теплопостачання та інших пов’язаних із цим проблем вже позаду.

Опалювальний сезон 2012-2013 років не був винятковим у плані стабільності. Хронологію найбільш гострих проблем, з якими довелося стикнутися як комунальникам, так і споживачам, наша редакція вже висвітлювала у нещодавній публікації. Наразі варто зазначити, що комунальні підприємства вже розпочали підготовку до опалювального сезону 2013-2014 років. Значна частина робіт припадає на заміну теплових мереж. Зокрема, цьогоріч Міністерство регіонального розвитку, будівництва та ЖКГ планує залучити близько 3 млрд грн під державні гарантії для модернізації системи теплопостачання. 

Днями, на виїзній колегії у Севастополі, Мінрегіон має намір підвести офіційні підсумки опалювального періоду. Втім, пан Темник вже встиг наголосити, що завдяки координації та контролю з боку відомства, а також, завдяки злагодженій роботі місцевих рад та комунальників, країна впоралась з опалювальним сезоном.

Однак, для повноти картини, необхідна неупереджена думка самих споживачів з цього приводу. Відтак, чергове опитування наша редакція вирішила присвятити саме результатам опалювального сезону.   

Як виявилось, більшість опитаних - 35% респондентів - відповіли, що протягом усього опалювального сезону, теплоносій подавався цілодобово. Ще 25% громадян теж відповіли, що опалювальний сезон проходив без збоїв, разом з тим, дана частка опитаних скаржаться на високі тарифи за тепло. Не переймаються з цього приводу 20% українців, які встановили у себе в квартирі/будинку автономне опалення.

Зі значними проблемами довелось стикнутись цієї зими 8% респондентів, у яких протягом опалювального періоду батареї були ледве теплими. Ще 5% громадян, аби зігрітися, доводилося додатково вмикати обігрівачі. У 1% опитаних батареї гріли лише вночі. Для 3% українців опалювальний сезон не віщував жодних труднощів, доки не трапився порив на теплотрасі. Слід зазначити, що нерідко аварії на окремій ділянці теплотраси можуть згодом неодноразово повторюватись. Однак, вцілому на значні запізнення опалювального сезону скаржиться лише лише 1% респондентів.  Насамкінець, ще 1% громадян зазначають, що у їхніх домівках батарей ще досі теплі.

Результати опитування на офіційній сторінці «України Комунальної» у Facebook практично не змінились. Більшість читачів, у соцмережі, а це 15 опитаних, відповіли, що опалення подавалося цілодобово. У 2 респондентів теплопостачання було стабільним, доки не трапився порив на тепломережі. Ще у 2 громадян протягом усього опалювального періоду батареї були ледве теплими. Доводилося вмикати додаткові обігрівачі 7 опитаним. Батареї й досі залишаються гарячими у 2 респондентів. Скаржиться на високі тарифи за тело лише один читач. Насамкінець, не хвилюють проблеми теплопостачання ще одного читача, який встановив систему індивідуального опалення. 

 
Коментарі (0)