ГоловнаНовини ЖКГЗаконодавствоУкраїнці зможуть оплатити парковку з мобільного

Українці зможуть оплатити парковку з мобільного

У Мінрегіоні мають намір запровадити систему паркування європейського рівня, а саме, - безготівковий спосіб плати за паркування за допомогою мобільних телефонів.

В Україні планують ввести «мобільне паркування». Про це «Україні Комунальній» повідомили у прес-службі Мінрегіону.

Наразі відомство розробило відповідні зміни до Правил паркування транспортних засобів, які зараз проходять процедуру погодження центральними органами виконавчої влади.

Документ має на меті поліпшити ситуацію з дотриманням Правил паркування транспортних засобів у населених пунктах України, впровадити систему паркування на європейському рівні та зробити користування послугами паркування більш зручним для водіїв транспортних засобів.

Зазначимо, «Мобільне паркування» - безготівковий спосіб плати за паркування за допомогою мобільних телефонів. Послуга  передбачає надання користувачу можливості скористатися раніше передплаченими послугами з користування майданчиками для платного паркування за допомогою засобів мобільного зв'язку через спеціально призначену комп'ютеризовану систему технічних засобів. Сьогодні такий спосіб оплати є європейським стандартом плати за послуги паркування.

Проектом змін також передбачено механізм посилення відповідальності за несплату або сплату у не повному обсязі послуг з паркування. 

 
Коментарі (0)