ГоловнаНовини ЖКГФінансування ЖКГУкраїнці зможуть стежити за витратами на ремонт доріг

Українці зможуть стежити за витратами на ремонт доріг

Громадяни матимуть змогу слідкувати за використанням коштів, призначених на ремонт доріг. Відповідний меморандум щодо відкриття інформації про виконання робіт на автошляхах було підписано сьогодні.

В Україні розкриють інформацію щодо ремонту доріг. Відповідний тристоронній меморандум про започаткування в Україні міжнародної ініціативи із забезпечення прозорості у будівельній галузі CoST (Construction Sector Transparency Initiative). Свої підписи під документом поставили Міністр інфраструктури України Андрій Пивоварський, директор міжнародного Секретаріату CoST Піттер Метьюз та голова «Укравтодору» Андрій Батищев, передає прес-служба Мінінфраструктури.

Пілотними проектами стануть виконання робіт на автомобільній дорозі Н-01 Київ-Знам’янка, проект реконструкції автомобільної дороги М-03 Київ – Харків – Довжанський на ділянці Лубни – Полтава, проект «Дороги карпатського краю», а також виконання ремонтних робіт на автомобільних дорогах загального користування в 2015 році.

Спеціальна ж Консультативно-наглядова група слідкуватимуть за тим, щоб дані про державні інфраструктурні проекти були зрозумілими та доступними для читача. Перші результати роботи будуть надані на огляд громадськості вже у лютому 2016 року.

«В першу чергу оприлюдненню підлягають наступні параметри проектів: вартість укладених контрактів, учасники та переможці тендерів, індикатори змін до контрактів підряду, зміни вартостей контрактів та причини цих змін», - йдеться в повідомленні.

Міністр інфраструктури Андрій Пивоварський зокрема, наголосив, що такий проект дозволить  громадянам контролювати дії влади.

«Наша мета – показати людям, що контролювати дії влади можна і треба. Під пильним оком українців гроші, які збираються з податків на ремонт доріг, більше не будуть укочувати в асфальт і не осідатимуть в кишенях чиновників та недобросовісних підрядників. Це наш наступний важливий крок на шляху до повної прозорості та якісного контролю громадськості за витрачанням державних коштів», - зазначив чиновник.

Як повідомляла «Україна Комунальна» раніше, старт будівництва концесійної дороги Львів-Краковець поставили на «паузу». Таке рішення в «Укравтодорі» поянили тим, що не знайшли акціонера для реалізації проекта.

 
Коментарі (0)