ГоловнаНовини ЖКГБудівництвоПочаток будівництва платної дороги «заморозили»

Початок будівництва платної дороги «заморозили»

Старт будівництва концесійної дороги Львів-Краковець поставили на «паузу». Таке рішення в «Укравтодорі» поянили тим, що не знайшли акціонера для реалізації проекта.

«Укравтодор» не знайшов акціонера, аби побудувати платну дорогу. Конкурсні заявки обох претендентів на участь у першому в Україні концесійному проекті, що передбачає будівництво та експлуатацію нової автомобільної дороги Львів-Краковець, не відповідають умовам конкурсу. Такий висновок зробили члени конкурсної міжвідомчої комісії в ході чергового засідання. Про це «Україні Комунальній» повідомили в прес-службі «Укравтодору».

Як наголошується, під час розгляду заяв комісія виявила, що жодна з компаній не в змозі забезпечити фінансування робіт з будівництва об’єкту концесії ані за рахунок власних, ані за рахунок залучених коштів, як це передбачено умовами концесійного конкурсу.
 
Також, в одного з претендентів відсутній досвід реалізації проектів на основі концесії, а також немає підтвердження беззбитковості діяльності компанії за останні 5 років, що є обов’язковою кваліфікаційною вимогою до учасників конкурсу.
 
«Відтак за рішенням Комісії через відсутність у заявках необхідної інформації та подання її у неповному обсязі жоден з заявників не може бути допущеним до участі у конкурсі», - йдеться у повідомленні.
 
За словами начальника Відділу міжнародного співробітництва та інвестицій Укравтодору Лілії Горбатюк, ті компаній, котрі ще навесні висловлювали свою зацікавленість в участі в конкурсі, під час його оголошення не подали заявок взагалі.
 
«Більшість з них, аби підготуватися більш ґрунтовно, просили перенести конкурс на 2016 рік або зачекати з його проведенням до покращення економічної ситуації в Україні», - пояснила вона позицію підприємств.
 
Як раніше повідомляла «Україна Комунальна», українці не підтримують запровадження плати за проїзд вітчизняними автошляхами. На їхню думку, водії і без того переплачують за бензин. До того ж, відсутня гарантія, що зібрані кошти стовідсотково будуть використані на ремонт доріг.
 
Коментарі (0)