ГоловнаПублікаціїНадзвичайні подіїУкраїнці знайшли винних у підтопленні міст - опитування

Українці знайшли винних у підтопленні міст - опитування

Українці бачать серед основних причин підтоплень населених пунктів не лише сильні зливи, але й неготовність, подекуди навіть небажання, комунальників та спецслужб до боротьби з ними.

Осінь прийшла в Україну зі сильними опадами та вітрами. Як повідомляла «Україна Комунальна» раніше, протягом місця тривалі зливи спричинили підтоплення низки населенних пунктів. Зокрема, найбільше від негоди постаждали жителі Львівщини, Житомирщини, Одещини, Рівненщини.

Відзначимо, у Львівські області загальна сума збитків, завданих стихійним лихом (23 вересня) Самбірському району та м. Самбор становить близько 2 млн грн.

В Одеській області ліквідація наслідків негоди була найбільш тривалою, - понад тиждень (з 12-20 вересня).

Окрім того, били на сполох і в столиці. Експерти прогнозували, що затяжні опади у вересні приведуть до руйнування будинків та доріг у місті.

Тож «Україна Комунальна» вирішила запитати у своїх читачів, що є, на їхню думку, основними причинами затоплень міст під час негоди?

Відповідне опитування проходило на електронних шпальтах інформаційного агенства та у мережі Facebook у період з 23 по 30 вересня ц.р.

Як виявилося, більшість респондентів (41%) пояснють собі складену ситуацію нерівністю сил природи та комунальників: зливи були занадто сильними, подекуди затопленю сприяло географічне положення, комунальники ж не були до цього готовими, або не працювали у повну силу. 25% опитаних переконані, що підтоплення стали можливими через засмічення стоків та зливової каналізації; ще 25% - вбачають основні причини у бездіяльності комунальних служб і працівників ДСНС; 4% - переконані, що комунальники працювали належним чином, однак, зливи були надто потужними; 1% - звинувачує несприятливе географічне положення ряду населених пунктів, яке робить їх вразливими до негоди; 1% - вважають, що підтопленню сприяє відсутність у комунальників спецтехніки; 2% - ніколи над подібним питанням не замислювалися.

 
Коментарі (0)