ГоловнаНовини ЖКГЕлектроенергетикаУкраїнці знову залишилися без електроенергії

Українці знову залишилися без електроенергії

Компанія «Укренерго» вкотре застосувала графік обмеження споживання електроенергії. Кажуть – на деяких теплоелектростанціях вугілля залишилось лише на кілька днів.

ДП «Укренерго» 18 грудня 2014 року ввело графіки обмеження споживання електричної потужності з 08:00 до 11:00 та з 16:00 до 22:00 в обсязі 5250 МВт. Про це «Україні Комунальній» повідомили в прес-службі компанії.

«О 08:13 через низьку ефективність введених графіків обмеження потужності, ДП «НЕК «Укренерго» дало команду на застосування графіків аварійних відключень споживачів електричної енергії в обсязі 5250 МВт – на величину дефіциту генеруючої потужності в ОЕС України, який склався у зв’язку з аварійним відключенням блоків на електростанціях через відсутність палива, пошкодження обладнання блоків і недостатність гідроресурсів для роботи ГЕС», – пояснили в «Укренерго».
 
Зокрема, за аварійними заявками відключено 29 енергоблоків на електростанціях, з них 19 енергоблоків генкомпаній (8 блоків на ПАТ «ДТЕК Дніпроенерго» і 11 блоків на ПАТ «Центренерго») - через низькі запаси вугілля на складах теплоелектростанцій, якого вистачить на 2-10 днів роботи.
 
Як раніше повідомляла «Україна Комунальна», на луганські вулиці повертається світло. Наразі більше третини вулиць міста освітлені. Найближчим часом планують відремонтувати вуличне освітлення ще в кількох районах.
 
Коментарі (0)