ГоловнаНовини ЖКГТарифи ЖКГУкраїнцям доведеться заплатити за спожиту сусідами воду

Українцям доведеться заплатити за спожиту сусідами воду

В ідеалі показники загальнобудинкового лічильника повинні дорівнювати сумі всіх лічильників, які є в будинку

В ідеалі показники загальнобудинкового лічильника повинні дорівнювати сумі всіх лічильників, які є в будинку

Після того, як уряд України затвердить методику розподілу обсягів спожитих комунальних послуг між споживачами, жителі багатоквартирних будинків країни повинні будуть оплачувати за воду за показниками спожитої цілим будинком, а не конкретно квартирою.

Про це повідомив Дмитро Новицький, генеральний директор "Київводоканалу", пише "ЕП".

"У Києві майже 95% багатоквартирних будинків обладнані загальнобудинковими приладами обліку холодного водопостачання. В ідеалі показники загальнобудинкового лічильника повинні дорівнювати сумі всіх лічильників, які є в будинку (квартирних і лічильників в нежитлових приміщеннях)", - заявив він.

Однак, зустріти такий стан речей на практиці можна досить рідко. Причиною цього є магніти, які жителі багатоквартирних будинків часто використовують на власних водяних лічильниках.

Також жителі вигадали ще один хитрий план крадіжки води.

В домову мережу просто врізають холодне водопостачання. До такого методу часто вдаються юридичні особи, чий бізнес розташовується на першому поверсі багатоквартирного будинку.

Як не платити за хитрого сусіда, який незаконним шляхом споживає воду?

По-перше, таких сусідів потрібно шукати самим мешканцям багатоквартирного будинку, членам ОСББ, ЖБК і т.д. Якщо виникли підозри стосовно неправомірних дій з боку жителів, повідомте до водоканалу.

В службі повинні відреагувати та направаити комісію для перевірки.

"Наприклад, є антимагнітні пломби", - додав пан Новицький.

Нагадаємо, українців попереджають про "електричних" шахраїв. Для економії електроенергії вигадали безліч незаконних схем. 

Як повідомляв портал Знай.ua, українцям розповіли, як не переплачувати за компослуги. Подібні підвищення тарифів на комунальні послуги ведуть Україну до енергетичної бідності.

 

 
Коментарі (0)