ГоловнаНовини ЖКГЗаконодавствоУкраїнцям дозволили «прописуватися» на дачах

Українцям дозволили «прописуватися» на дачах

Верховна Рада України підтримала законопроект, який надасть садовим і дачним будинкам статус житлових. Тим самим українцям дозволять реєструвати у них місце проживання.

Верховна Рада 2 вересня проголосувала за проект Закону №2336а «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України». Відповідний документ покликаний врегулювати питання переведення садових і дачних будинків у жилі будинки та реєстрації у них місця проживання.

«Наразі законодавство не дозволяє зареєструвати громадянина у садовому чи дачному будинку, оскільки такі будинки не призначені для постійного проживання. Враховуючи соціально-економічні, екологічні чинники, в Україні склалася ситуація, коли значна частина громадян постійно проживає у власних садових чи дачних будинках. Громадяни власними силами здійснюють реконструкцію садових чи дачних будинків, підводять необхідні інженерні мережі і, фактично, проживають у будинках, які за своїми зовнішніми конструкціями та рівнем інженерного обладнання відповідають вимогам, встановленим для житлових будинків», – про це йдеться в пояснювальній записці до законопроекту.
 
Як раніше повідомляла «Україна Комунальна», Верховна Рада України підтримала урядовий законопроект «Про об'єднання співвласників багатоквартирного будинку». Документ спрямований зробити діяльність ОСББ більш прозорою.
 
Коментарі (0)