ГоловнаГоловнеТарифи ЖКГУкраїнцям компенсуватимуть підвищення тарифів

Українцям компенсуватимуть підвищення тарифів

Підвищення тарифів на житлово-комунальні послуги супроводжуватиметься адресною соціальною допомогою.

Підвищення тарифів на житлово-комунальні послуги супроводжуватиметься адресною соціальною допомогою. Про це заявив голова Національної комісії, що здійснює державне регулювання у сфері комунальних послуг, Валерій Саратов у ефірі Першого ділового каналу

«Сьогодні над цією проблемою серйозно працює Міністерство соціальної політики, ми беремо активну участь. Населення має зрозуміти, що держава не буде підвищувати тарифи без адекватних кроків на користь людей щодо адресної соціальної допомоги», - цитує Валерія Саратова Gazeta.ua. 

За його словами, найбільш проблемною є оплата населення за тепло. 

«Люди сплачують взимку за тепло і гаряче водопостачання 60% платежів, які вони сплачують за комунальні послуги. Це дійсно велике навантаження на сімейний бюджет. Сьогодні держава і уряд мають серйозну проблему через те, що громадяни не мають можливості сплачувати такі високі тарифи», - зазначив Валерій Саратов. 

Він також розповів, що у Великій Британії та Франції використовується термін «енергетична бідність». 

«Якщо родина сплачує за тепло більше 10% свого бюджету, то держава допомагає їй. У нас сьогодні фактично по регіонам і містам країни так і сплачується десь 10% за теплопостачання і гаряче водопостачання. Тому сьогодні дійсно є проблема, як підвищити тарифи до економічно обґрунтованого рівня, щоб люди мали можливість сплачувати», - зазначив Валерій Саратов. 

Джерело - УНІАН

 
Коментарі (1)
Владимир
14 Травня 2012 p. 15:19
Плач Ярославны...60%...так вот,для информации,европейцы,при средней зарплате в 2000-2500 евро,оплачивают до 12% коммуналки ЗА ВСЕ!Правда чудо?Об этом даже была телепередача,где репортеры прямо спрашивали европейцев в разных странах-сколько?И получали прямой ответ:200-250 евро.А вот этот лепет про необоснованные убыточные тарифы(и никто не задастся вопросом-почему люди работают себе в убыток?)фэнтези чистой воды,потому как монополисты ведут расчеты тарифов с учетом прогнозируемой суперприбыли!Не просто заработать,понимаете о чем я,а еще и за счет клиента покрыть косвенные расходы и выйти в плюс.Но это все мечты,эмерикен дрим,как говорится.Берете в пример Европу-начинайте с тарифообразования там и все будет как надо тут...