ГоловнаНовини ЖКГЖитлоУкраїнцям нав'яжуть послуги ріелторів

Українцям нав'яжуть послуги ріелторів

У Раді зареєстрований проект закону «Про ріелторську діяльність в Україні», який розглянуть на наступній сесії народні депутати

У Раді зареєстрований проект закону «Про ріелторську діяльність в Україні», який розглянуть на наступній сесії народні депутати. Багато положень документа досить шокували, як ріелторів, так і пересічних українців.

Суть закону полягає в тому, щоб зробити послуги брокерів обов'язковими при будь-яких операціях, які будуть здійснюватися з майном, а вся нерухомість буде вноситися до спеціального реєстру. За спробу продати самостійно свою нерухомість буде накладатися штраф у розмірі 47,2 тисяч гривень. За незареєстровані договору між ріелторами і клієнтами зніматимуть 17 тисяч гривень в перший раз, а в другій - 34 тисяч гривень. Штрафувати будуть самих ріелторів.

Не так давно ми повідомляли, що ринок кредитування нерухомості оживе ближче до осені. За словами експертів, в період з березня по травень запитай пропозиції в цій сфері застигли. Як тільки, влада ослабила карантинні заходи, ринок нерухомості відразу відреагував на це, і сьогодні він активно відроджується. Ми також писали, що в червні на ринку нерухомості столиці України активізувалися покупці.

За словами маркетингового директора одного з житлових комплексів за минулий місяць до відділу продажів звернулося на 45 відсотків потенційних покупців більше, ніж в квітні. Сьогодні показники практично зрівнялися з докарантіннимі відмітками.

 

 
Коментарі (0)