ГоловнаНовини ЖКГТарифи ЖКГУкраїнцям не варто чекати зниження ціни на газ

Українцям не варто чекати зниження ціни на газ

Ціни на газ для населення в Україні не знизяться, хоч імпортований газ і дешевшає. Влада пояснює це падінням національною валюти.

Уряд запевнив, що зниження цін на природний газ для населення не буде. Зменшити вартість «блакитного» палива, незважаючи на здешевлення вартості імпортного газу,  на сьогодні неможливо. Про це сьогодні під час години питань до уряду заявив Міністр енергетики та вугільної промисловості Володимир Демчишин.

Чиновник визнав, що ціна імпортного газу знижується, однак зауважив, що співвідношення курсу гривні до долара перевищує закладену у бюджет величину у 22 грн.

«Курс національної валюти не дозволяє перерахувати вартість газу для населення», - заявив Міністр.

Як повідомляла «Україна Комунальна» раніше, згідно з рішенням НКРЕКП з 1 квітня ціни на газ для населення зросли у 3,3 рази - до 3600 за тис. куб. м. Мінімальний тариф для населення встановлюється в опалювальний сезон з 1 жовтня по 30 квітня при максимальному споживанні палива в обсязі до 200 кубометрів на місяць. Якщо ж споживач перевищить встановлені ліміти, то наступні обсяги спожитого ним газу оплачуються з розрахунку 7 188 грн за тисячу кубометрів.

 
Коментарі (0)