ГоловнаНовини ЖКГТарифи ЖКГЗ квітня газ подорожчає втричі

З квітня газ подорожчає втричі

НКРЕКП сьогодні встановила нові тарифи на газ для населення. Так, з квітня українці платитимуть за «блакитне» паливо у 3,3 рази більше, тобто понад 3,5 тис грн за 1 тис. куб. м спожитого палива

Національна комісія, що здійснює державне регулювання у сфері енергетики та комунальних послуг сьогодні встановила нові тарифи на природний газ для населення. Таке рішення було прийнято (в рамках виконання Україною Меморандуму з МВФ) на засіданні НКРЕКП, передає «Уніан».

Так, з 1 квітня українцям піднімуть мінімальний тарифи на «блакитне» паливо в 3,3 рази до 3600 грн за тисячу кубометрів палива.

Відповідно до рішення НКРЕКП,  мінімальний тариф для населення встановлюється в опалювальний сезон з 1 жовтня по 30 квітня при максимальному споживанні палива в обсязі до 200 кубометрів на місяць. Якщо ж споживач перевищить встановлені ліміти, то наступні обсяги спожитого ним газу оплачуються з розрахунку 7 188 грн за тисячу кубометрів.

В період міжсезоння - з 1 травня по 30 вересня - вартість природного газу складе 7 188 грн за тисячу кубометрів, незалежно від обсягів споживання.

Як повідомляла «Україна Комунальна» раніше, НКРЕКП затвердила п’ятиетапне підвищення тарифів на електроенергію для населення. У Нацкомісії пояснили, коли та на скільки виростуть ціни на світло для українців.

 
Коментарі (0)