ГоловнаНовини ЖКГТеплоенергетикаУкраїнцям обіцяють допомогти з утепленням будинків

Українцям обіцяють допомогти з утепленням будинків

Мінрегіон «похвалився» встановленням 20% компенсації на придбання негазових котлів. Також, глава відомства анонсував можливість надання 30% компенсації на утеплення індивідуальних будинків та 40% – багатоповерхівок.

Мінрегіон відзвітував про результати роботи відомства за 100 днів. Велику увагу у Міністерстві приділили питанню енергоефективності. Міністр регіонального розвитку, будівництва і ЖКГ Геннадій Зубко заявив, що відомство працює над тим, щоб українці витрачали менше коштів на споживання природного газу. Зокрема, пан Зубко нагадав про компенсацію державою 20% на придбання негазових котлів. Також, чиновник анонсував можливі рішення про 30% компенсації на утеплення індивідуальних будинків та 40% на утеплення багатоповерхових будинків.

За його словами, сьогодні уряд проробив декілька напрямків, що дають додатковий інструменти з приводу створення енергосервісних компаній, які зможуть проводити термомодернізацію, утеплення будинків, облік і найголовніше – побудувати тим, щоб українці змогли менше витрачати коштів сімейного бюджету на споживання природного газу.
 
«Це питання (питання енергоефективності, – ред.) сьогодні виходить у нас на рівень національної безпеки. Саме енергоефективність, зменшення споживання природного газу, залежність від цього. Чому? Тому що якщо ми не поборемо газову залежність, ми будемо боротись за нашу незалежність», – сказав пан Зубко.
 
Очільник Міненерго додав: «Ми розробили додатковий інструмент, який вже працює, я всіх українців запрошую ним скористатись, - це компенсація 20% на придбання негазових котлів. Зараз уряд чекає на прийняття постанови, за рахунок якої, крім 20% компенсації, буде прийнято рішення 30% компенсації на утеплення індивідуальних будинків та 40% на утеплення багатоповерхових будинків. Уряд виділив на це 350 млн грн. Ми очікуємо додатково залучені з приватного сектору 1,3 млрд грн, а це додаткове створення робочих місць, це підтримка малого і середнього бізнесу, це випуск будівельних матеріалів, це те, що змушує рухатись економіку, і це те, що дозволить нам взагалі стати незалежною державою».
 
Як раніше повідомляла «Україна Комунальна», вдале проходження опалювального сезону при надзвичайних умовах, інвестиції на мільйони доларів та збільшення реверсу газу, - Міненерго відзвітувало про результати діяльності за 100 днів.
 
Коментарі (2)
Sergiy
13 Березня 2015 p. 10:06
Про законодавчий механізм стимулювання енергоефективності(ЕСКО) було написано ,ще в 2000 році в Додаткових заходах до програми з енергозбереження України. Та хто його створюватиме та ще й такий, щоб не залежав від підпису жодного чиновника? Енергетичне лобі в ВР чи пята колона від ,,старшого брата,,? От Естонський парламент молодці! Такого типу закони приймає простою більшістю присутніх в залі. І не чекає поки приїдуть з Канар ті ,хто дуже зайнятий.Тому необхідно внести відповідні зміни до регламенту ВР.І якщо не внесе ВР такі зміни ,то буде видно, хто збирається і далі кормити ,,старшого брата,,
Коля Пухов
21 Березня 2015 p. 20:38
Викладаю свої міркування щодо виникнення розгерметизації будинків у Києві ( можливо, і в інших великих містах). --------------------------------------------------------------------------------------------------------------Мабуть усі пам"ятають, як у 2010-2013 роках усі державні свята супроводжувались у Києві грандіозними по кількості та потужності вибухів святковими салютами, дію яких можна було порівняти з дією невеликого землетрусу. Люди, у тому числі ветерани ВОВ, неодноразово скаржилися до колл-центру, що результатами цих салютів стають пошкодження будівельних конструкцій внаслідок ударної хвилі, а саме: утворення тріщин в стінах, особливо у хрущовках, аварії водопроводу і каналізації. Натомість, колл-центр навіть не реєстрував ці звернення, пояснюючи ветеранам, що ці вибухи у їх честь. Мешканці багатоповерхівок можуть підтвердити, що взимку навіть при добре розігрітих батареях у їх квартирах було холодно , оскільки тепло виходило назовні через утворені вибухами мікротріщини у стінах будинків. Припускаю, що такі потужні та чисельні вибухи під виглядом святкових салютів робилися навмисно режимом Януковича з метою руйнування житлового та нежитлового фонду та комунікацій.