ГоловнаНовини ЖКГФінансування ЖКГУкраїнцям обіцяють «електронні» субсидії на «комуналку»

Українцям обіцяють «електронні» субсидії на «комуналку»

Подати заяву на оформлення субсидії на ЖКП в Україні можна буде в електронній формі. Пілотні проекти стартують у двох містах, після чого, проект буде поширено на всю країну.

Міністерство соціальної політики має намір перевести оформлення субсидій на житлово-комунальні послуги в електронну форму, покликану спростити для громадян насамперед  призначення житлових субсидій. Про це під час брифінгу заявив Міністр соціальної політики Павло Розенко, передає прес-служба відомства.

Зокрема, спрощення процедури призначення субсидій відбуватиметься шляхом автоматизованої підготовки і первинної реєстрації документів, які подаються громадянами в електронному чи паперовому вигляді.

«Для попередньої реєстрації документів у електронному вигляді достатньо підтвердити адресу своєї електронної пошти», - сказав Міністр.

Під час електронного оформлення заявки на отримання житлової субсидії, заявнику допомагатимуть підказки електронної системи. У разі, якщо громадянин припуститься помилки, система поінформує його про необхідність її виправити.

Планується, що пілотний проект з попередньої реєстрації звернень по субсидії буде реалізовано у Києві й Вінниці, після чого дію системи буде поширено на всю країну.

Проект реалізовано спільно з Державним агентством з питань електронного урядування України в рамках програми «Електронне врядування задля підзвітності влади та участі громади» (EGAP), що фінансується Швейцарією і виконується Фондом «Східна Європа».

Як повідомляла «Україна Комунальна» раніше, Мінсоцполітики обіцяє перерахувати розміри субсидій у зв’язку з початком опалювального сезону. Платіжки з урахуванням нових субсидій споживачі мають отримати на початку листопада.

 
Коментарі (1)
Коля Пухов
25 Жовтня 2015 p. 19:09
Українська влада започатковує порівняно новий вид шахраювання, який я би назвав "сім п"ятниць на тиждень". Наприклад, із-за того, що можновладці нібито ніяк не можуть визначитись із порядком надання субсидій, переважна більшість соціально незахищених українців фактично їх позбавлена.