ГоловнаНовини ЖКГГазопостачанняУкраїнцям обіцяють компенсації за зменшення споживання газу

Українцям обіцяють компенсації за зменшення споживання газу

Влада і надалі буде відшкодовувати кошти за встановлення «негазових» котлів. Крім цього, урядовці пропонують українцям компенсувати частину коштів, витрачених на утеплення будинків.

Уряд на прикінці минулого тижня продовжив програму компенсації 20% вартості від придбання котлів, які працюють на альтернативних видах палива. Про це заявив Прем’єр-міністр України Арсеній Яценюк, передає прес-служба Кабінету Міністрів.

«Ви йдете в «Ощадбанк», берете кредит, і 20% вартості котла компенсує держава», - сказав глава уряду.

Пан Яценюк також повідомив, що важливо відшкодовувати не лише вартість газу, а й зменшувати споживання «блакитного» палива населенням. Тому урядовець зазначив, що пропонуватиме такий же механізм компенсацій і для утеплення житла.

«Компенсація з Державного бюджету буде від 30% до 40% бюджету вартості придбаних енергоматеріалів на утеплення, теплоізоляцію та тепло модернізацію», - сказав Прем’єр.

Крім цього, Арсеній Яценюк нагадав, що на утеплення будинків та модернізацію Теплокомуненерго буде направлено 300 млн євро з 500 млн євро кредитних коштів, які Україні надасть Німечинна.

Як повідомляла «Україна Комунальна» раніше, Президент очікує, що тарифи на газ почнуть знижуватися. Гарант підкреслив, що Україна нарешті перемогла в «газовому» диспуті.

 
Коментарі (0)