ГоловнаНовини ЖКГБлагоустрійУкраїнцям обіцяють у червні полатати всі дороги

Українцям обіцяють у червні полатати всі дороги

У Держагентстві скаржаться, що площа ям в порівнянні з минулим роком збільшилася майже вдвічі. Але, не дивлячись на це, обіцяють, що в червні будуть завершені всі роботи і з ліквідації ям на дорогах місцевого значення.

На сьогодні ліквідована ямковість на 40,4 тис. км протяжності доріг загального користування або на 3,3 млн кв. м покриття, а на дорогах державного значення ця робота наближається до кінця. Про це заявив голова Державного агентства автомобільних доріг України «Укравтодор» Євген Прусенко, - інформують «Коментарі».

При цьому глава «Укравтодору» пообіцяв, що в червні будуть завершені всі роботи і з ліквідації ям на дорогах місцевого значення.

За словами Євгена Прусенко, в порівнянні з минулим роком площа ям збільшилася майже вдвічі - з 2,7 млн кв. м до 4,7 млн кв. м. Так, загальний обсяг уражених з початку року вибоїнами доріг склав 61,4 тис. км або 4,7 млн кв. м. У тому числі доріг державного значення - 24,5 тис. км площею 2,7 млн кв. м., місцевого значення - 36,9 тис. км площею 2,0 млн кв.м.

Голова «Укравтодору» підкреслив, що на ремонт доріг не вистачає коштів, але виплати по заборгованості агентства з залученими раніше позиками будуть профінансовані.

«Мережа доріг вимагає на порядок більше ресурсів, ніж ті, які має «Укравтодор», виходячи з наявного фінансування. Цих коштів не вистачає в жодному регіоні... Борги за минулий рік, безумовно, будуть віддані. При збільшенні фінансування, а ця робота зараз ведеться, будуть розглянуті питання фінансування тих робіт, які сьогодні вкрай необхідні для кожної окремої області. Я розумію, що є повністю зруйновані дороги, які необхідно ремонтувати влаштуванням суцільного шару покриття», - зазначив Євген Прусенко.

Нагадаємо, в 2013 році «Укравтодор» відмовиться від будівництва нових доріг, сконцентрує зусилля на поточному та капітальному ремонті існуючих.

 
Коментарі (0)