ГоловнаНовини ЖКГЗаконодавствоУкраїнцям обіцяють виправити всі неузгодженості в законодавстві ЖКГ

Українцям обіцяють виправити всі неузгодженості в законодавстві ЖКГ

Для успішного розвитку житлово-комунального господарства лишається безліч чинників, які потрібно врегулювати на законодавчому рівні. Адже тих змін, які вже внесено, для реформування ЖКГ недостатньо.

Робота з реформування житлово-комунального господарства триває. Наразі для успішного проходження реформ в цій сфері, потрібно на законодавчому рівні врегулювати права, обов’язки та відповідальність співвласників багатоквартирних житлових будинків та рівні механізмів управління багатоквартирним житловим будинком. Про це «Україні Комунальній» повідомили у прес-службі Мінрегіону.

«Потрібно відпрацювати правила гри між монополістами у сфері водопостачання, теплопостачання, водовідведення та сфері поводження з побутовими відходами», - сказав заступник директора Департаменту систем життєзабезпечення та житлової політики Віктор Токаренко.

За його словами, на сьогодні вже здійснено певні ключові зміни в законодавстві для успішного функціонування ЖКГ. Так у 2015 році були прийняті Закони України «Про особливості здійснення права власності у багатоквартирному будинку», «Про внесення змін до деяких Законів України у сфері комунальних послуг» та «Про внесення змін до деяких Законів України щодо забезпечення конкурентних умов виробництва електроенергії з альтернативних джерел енергії».
 
Також, своєї черги чекають проекти законів, які мають виправити всі протиріччя та неузгодженості в законодавчій сфері. Зокрема, це проекти законів «Про  внесення змін до Закону України «Про питну воду та питне водопостачання», щодо врегулювання відносин, пов'язаних з виробництвом, транспортуванням та постачанням питної води, відведенням, транспортуванням та очищенням стічних вод, «Про  внесення змін до Закону України «Про теплопостачання» щодо передачі повноважень на встановлення тарифів та ліцензування господарської діяльності з виробництва теплової енергії з альтернативних джерел енергії», «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України у сфері поводження з побутовими відходами».

Як раніше повідомляла «Україна Комунальна», інформація щодо надання житлово-комунальних послуг стане доступнішою для громадян, котрі зможуть відслідковувати встановлення цін та тарифів на «комуналку», їх складові. Відповідний законопроект було підтримано нардепами у першому читанні.

 
Коментарі (0)