ГоловнаНовини ЖКГТарифи ЖКГУкраїнцям обіцяють житлові субсидії без «заминок»

Українцям обіцяють житлові субсидії без «заминок»

Мінсоцполітики вихваляється своєю системою надання житлових субсидій, незважаючи на стислі рамки її створення. Крім цього у відомстві запевняють, що позбулися забюрократизованих норм.
 
Українцям обіцяють ідеальний процес надання субсидій на оплату житлово-комунальних послуг. Про це заявив Міністр соціальної політики Павло Розенко, передають «Dengiua».
 
Так, за совами чиновника, розробляючи систему державних компенсацій, спеціалістам відомства дали надзвичайно мало часу для розробки цього проекту.
 
«Коли команда міністерства сиділа і думала, скільки нам потрібно часу для того, щоб нормально запустити програму субсидій, порахували, що нам потрібно мінімум чотири місяці, щоб відпрацювати все без сучка і задирки. У нас чотирьох місяців, на жаль, не було», – сказав чиновник.
 
Крім того, Міністр запевнив, що буде особисто слідкувати за вдосконаленням системи надання субсидій та нагадав про вилучення всіх забюрократизованих норм.
 
«Ми їх зняли. У нас сьогодні тільки один критерій, за яким людині надається право на оформлення субсидії, – це дохід», – підкреслив він.
 
Як повідомляла «Україна Комунальна» раніше, мешканці Сум звертаються до управління соцзахисту, аби отримати субсидію на ЖКП. В міськраді кажуть, що кількість претендентів на пільгу вимірюється тисячами людей.
 
Коментарі (2)
Володимир
10 Травня 2015 p. 15:04
Говорили, что никаких документов не надо, только заявление и декларация, а уже требуют справки о составе семьи (за которые нужно будет платить), потом еще что нибудь придумают, так что все эти заявления министра - брехня!
Коля Пухов
10 Травня 2015 p. 20:32
Вкинувши у собесі заповнені заяву і декларацію у спеціально відведену скриньку, ви ніколи не доведете, що ви їх вкидали. Адже ніякої відмітки на копії заяви чи регістрації документів на субсидію не проводиться. Взагалі, заяву і декларацію від вас може заповнити і подати хто завгодно, причому вас про це не повідомивши. Аналогічно, при надсиланні поштою ви лише будете мати чек про оплату пересилки конверта до собесу , а що було у тому конверті -- це вже на розсуд отримувача листа. Тобто, тим претендентам, які подали заяви і декларації, і виявилось, що вони дійсно потребують субсидії, держава може її не надати на підставі того, що не надійшли документи на субсидію.