ГоловнаНовини ЖКГНовини ЖКГУкраїнцям підвищать соцвиплати і змінять правила пільгового проїзду

Українцям підвищать соцвиплати і змінять правила пільгового проїзду

З 1 грудня прожитковий мінімум для непрацездатних осіб зросте і, відповідно, збільшаться соціальні виплати для людей з інвалідністю.

З 1 грудня прожитковий мінімум для непрацездатних осіб зросте і, відповідно, збільшаться соціальні виплати для людей з інвалідністю.

Про це на початку листопада повідомив віце-прем'єр міністр України Павло Розенко, пише Сегодня.

«В умовах пенсійної реформи перераховувалися тільки трудові пенсії. Соціальні пенсії, в тому числі виплати інвалідам, будуть збільшуватися зі збільшенням прожиткового мінімуму. Наступне збільшення прожиткового мінімуму у нас відбувається з 1 грудня цього року », - зазначає Розенко.

Віце-прем'єр міністр також пояснив, що перерахунок пенсій зробили раніше, зараз же збільшиться близько 10 видів соціальних виплат для людей з інвалідністю.

«Хочу внести певну ясність по пенсіях і соціальних виплатах для людей з інвалідністю, тому що багато хто плутає ці терміни. Ми посилили пенсійне забезпечення інвалідів, і розмір пенсії інвалідам вже збільшений з 1 жовтня 2017 року. Тим, хто отримував 949 грн, пенсія зросла на 44% - до 1373 грн, іншим категоріям інвалідів підвищення відбулося в середньому на 11%. Але люди з інвалідністю отримують також соціальну допомогу, яка залежить, зокрема, від розміру прожиткового мінімуму», - наголошується в повідомленні.

Вже з 1 грудня почне працювати безвізовий режим між ОАЕ і України, повідомив президент України Петро Порошенко після візиту в Об'єднані Арабські Емірати.

Президент також зазначив, що тепер українці зможуть вільно подорожувати ще по одній країні, а цінність українського паспорта продовжує зростати.

«Уже в грудні вступить в силу нота про скасування віз для українців, які планують відвідати ОАЕ», - написано на офіційній сторінці Порошенко в Facebook.

Столична підземка вводить нові правила для пільгових пасажирів. Так, за рішенням Київради, з 1 грудня 2017 р дев'ять категорій пасажирів зможуть користуватися пільговим проїздом тільки по картці киянина. У цей список потрапили:

столичні пенсіонери, інваліди III групи, учасники війни, члени сімей померлих ветеранів війни, особи, які мають особливі заслуги перед батьківщиною, особи, які мають особливі трудові заслуги перед батьківщиною, батьки багатодітних сімей, непрацюючі працездатні кияни, які доглядають за інвалідами I групи, дітьми-інвалідами або родичами старше 80 років, особи, які не мають права на пенсію за Законом України «Про державну соціальну допомогу особам, які не мають права на пенсію, та інвалідам».

Решта категорії пільговиків як і раніше зможуть проходити в метро за посвідченнями. Повний перелік можна знайти на сайті київського метрополітену.

З 10 грудня поїзди почнуть курсувати за новим графіком, повідомляє Укрзалізниця на своїй сторінці в Facebook.

«10 грудня 2017 вводиться новий графік руху на 2017/2018 роки. Фактично ця робота вже завершується, але розклад деяких потягів ще допрацьовується. Більш того, наші фахівці працюють над введенням додаткових поїздів для того, щоб забезпечити виїзд людей на зимовий відпочинок. Найближчим часом продажу на всі поїзди будуть відкриті », - йдеться в повідомленні.

Однак оновлений графік поки офіційно так і не представили. На сайті Укрзалізниці написано, що старе розклад поїздів буде доступно до 9 грудня. З наступного дня почне працювати оновлений варіант, ознайомитися з ним можна за цим посиланням, але, поки що представлені там дані лише попередні і можуть зміниться до 10 грудня.

 

 
Коментарі (0)