ГоловнаНовини ЖКГТарифи ЖКГУкраїнцям перерахують плату за «неякісне» тепло

Українцям перерахують плату за «неякісне» тепло

Громадянам планують перерахувати плату за теплопостачання в разі, якщо послуга була надана неякісно. Поміж тим, заявляють в Кабміні, оплата буде залежати, в якому обсязі було надано послугу.
Українцям обіцяють перерахувати плату за теплопостачання, якщо послуга була надана неякісно. Відповідне доручення віддав Прем’єр-міністр Арсеній Яценюк, передає прес-служба уряду.
 
Чиновник наголосив, що наразі є велика кількість скарг громадян, зокрема жителів Києва, щодо низької температури теплоносіїв.
 
 «Неякісно – це означає, коли батарея холодна, а виставляють (рахунок) як за гарячу», - сказав він.
 
Тож, заявив Прем’єр, оплата залежатиме від того, в якому обсязі було надано послугу теплопостачання.
 
«Усе залежить від якості послуги. Послуга надана в повному обсязі – значить, вона оплачується в повному обсязі. Якщо послуга не надана в повному обсязі, то вона й не оплачується», - підкреслив Арсеній Яценюк.
 
Глава Уряду доручив по всіх об’єктах теплопостачання, де послуга не була надана якісно, здійснити перерахунок: «І основне - запланувати в поточному році відповідні ремонтні роботи по таких будинках».
 
Як повідомляла «Україна Комунальна» раніше, в Україні станом на сьогоднішній ранок у підземних газових сховищах зберігається 13,1 мільярди кубометрів газу.
 
Коментарі (2)
Віталій Блащук
08 Січня 2016 p. 15:27
Де критерій якості послуги? Немає. При чому тут ремонт коли якість газу нікчемна... Брехливі заклики та збурення людей...
Коля Пухов
10 Січня 2016 p. 23:36
Від встановлення теплолічильників тепліше не стало. При низкій температурі на вулиці навіть при гарячих батареях у деяких квартирах може бути холодно. Причина тому -- розгерметизація зовнішніх стін будинку -- часто тріщини стін видно неозброєним оком. Причому ці тріщини з часом розширюються. Про одну з причин виникнення цих тріщин я писав раніше. Ще може бути відсутня теплоізоляція міжповерхових перекриттів -- тоді все тепло нижньої квартири йде на підігрів підлоги верхньої. Розташування квартир на торцах будинків, особливо з північного боку, спричиняє ще більш низьку температуру у цих квартирах. І остання причина холоду в квартирах ( із тих причин, що не залежать від мешланців холодних квартир) -- це постійна відсутність опалення у під"їздах. У багатьох під"їздах хрущівок батареї взагалі відрізані ще декілька років тому.