ГоловнаНовини ЖКГПодіїУкраїнцям перестали виплачувати лікарняну допомогу

Українцям перестали виплачувати лікарняну допомогу

Недосконала реформа соціального страхування призвела до проблем для звичайних людей. З 13 січня з перебоями, а з 19 взагалі припинилися виплати лікарняних та інших посібників.
Недосконала реформа соціального страхування призвела до проблем для звичайних людей. З 13 січня з перебоями, а з 19 взагалі припинилися виплати лікарняних та інших посібників. Забезпечувати фінансування має Фонд соціального страхування. На даний момент це його єдина функція, але і з нею він не справляється. Цю функцію Фонду підтверджує Міністр соціальної політики Андрій Рева, повідомляв NewsOne.
 
"До завершення процедури об'єднання, фінансування старих структур фондів здійснюються через знову структури нового фонду. Фонд контролює витрати за тим основним напрямкам роботи, які є в старих фондах", - розповів Рева.
 
Забувши про виплати для людей, працівники фонду про себе не забули. У штаті всього шість осіб. Підлеглі Євгена Баженкова за два з половиною місяці роботи отримали понад 577 000 гривень заробітної плати. Яка тоді заробітна плата самого голови? Залишається тільки здогадуватися.
 
Такі дані відкриті для доступу на сайті державної фіскальної служби. Сам Баженков таку інформацію заперечує і називає зовсім інші цифри.
 
"У нас умови оплати праці, затверджені правлінням, тарифна сітка. 5 людей отримали близько 15-17 тисяч гривень і 400 000 вони ніяк не могли отримати", - висловився Баженков.

Міністр називає дату затвердження штатного розкладу та встановлення заробітних плат лише 20 січня 2017. Хоча працівники отримують її вже з листопада 2016 року. 

 
Коментарі (0)