ГоловнаНовини ЖКГПодіїУкраїнцям планують запропонувати "мінімалку" розміром в 7700 гривень

Українцям планують запропонувати "мінімалку" розміром в 7700 гривень

Як пояснив Марченко, Україна залишила фіскальний простір і розглядає можливість збільшення зарплат завдяки нерозподіленим витрат.
Українцям планують запропонувати "мінімалку" розміром в 7700 гривень. За словами глави міністерства фінансів Сергія Марченка, у 2022 році слід очікувати чергового "стрибка" в цих виплатах, про це він розповів "24 канал".
 
Як пояснив Марченко, Україна залишила фіскальний простір і розглядає можливість збільшення зарплат завдяки нерозподіленим витрат.
 
"Вони складають від 50 до 10 мільярдів гривень", - підкреслив міністр.
 
Крім "мінімалки", ці фінанси можуть використовувати для збільшення прожиткового мінімуму і зміни рівня виплат для пенсіонерів. Міністр фінансів називає таку стратегію пріоритетною, а також обіцяє, що на неї будуть спиратися, розробляючи проекти бюджету на кожен з наступних трьох років (2022-2024).
 
"Гроші для збільшення цих виплат існують", - акцентував увагу Сергій Марченко.
Також чиновник нагадав, що всі ці плани прописані в новій бюджетній декларації, яку Верховна Рада підтримала, перш ніж піти на "канікули".
 
На думку Марченко, багато нардепів вважають такий документ не надто реалістичним, але у Мінфіну - інший погляд. "Чудес не обіцяємо, захмарних речей якихось - теж. Цілком собі прагматичний документ", - зазначив Марченко.
 
Цей документ буде орієнтиром для держбюджету на все ті ж найближчі три роки.
 

Нинішній розмір мінімальної зарплати - 6000 гривень. 

 
Коментарі (0)