ГоловнаНовини ЖКГФінансування ЖКГУкраїнцям почали видавати готівкові субсидії

Українцям почали видавати готівкові субсидії

В Україні відсьогодні, 4 березня, починають видавати субсидії на оплату комунальних послуг готівкою

В Україні відсьогодні, 4 березня, починають видавати субсидії на оплату комунальних послуг готівкою. Про це пише Уніан.

Нагадаємо, минулого місяця Кабмін прийняв рішення виплачувати допомогу на комуналку «живими» грошима. Отримавши їх на руки, люди самі потім платитимуть за газ, тепло, воду та інші послуги.

Мінсоцполітики повідомило, що спочатку «живі» кошти для оплати комунальних рахунків за лютий виплатять пенсіонерам, які отримують пенсію 4 березня. Тим, хто має пенсійну картку, субсидію перерахують туди. Якщо ж карти немає, гроші додому принесе листоноша. Непенсіонерам виплачуватимуть монетизовану субсидію з 12 березня через відділення «Ощадбанку».

Додамо, що монетизація субсидій на оплату комунальних послуг проходитиме в Україні в три етапи: перший – з 1 січня 2019 року охоплює тих громадян, які будуть звертатися за субсидією з новим пакетом документів. На другому етапі до монетизації залучать громадян, яким призначено субсидію на неопалювальний період 2019 року, на третьому етапі пройде повний перехід на надання субсидій у грошовій формі. 

 

 
Коментарі (1)
Коля Пухов
04 Березня 2019 p. 22:05
Багато українців взагалі не мають ні зарплати, ні пенсії, звільнені з попереднього місця роботи у зв"язку з різноманітними "ліквідаціями" держпідприємств; тобто вони стали безробітними з ініціативи держави і по незалежним від них причинам.------------------------------------------------ І вже майже рік, як у цих примусово позбавлених заробітної плати ще й відібрали субсидію... У якій ще країні можлива така турбота про людину?