ГоловнаНовини ЖКГБлагоустрійУкраїнцям потрібно вчитися у Європи розчищати сніг

Українцям потрібно вчитися у Європи розчищати сніг

Україну засніжило, відтак перед комунальниками постала проблема якісного та своєчасного прибирання вулиць. У ДСНС вже попросили автомобілістів пересісти у громадський транспорт, однак експерти кажуть, потрібно переймати закордонний досвід.

Україні не потрібно «винаходити велосипед» щодо проблеми розчистки вулиць та дворів від снігу взимку - можна просто перейняти європейський досвід. Такої думки дотримується директор «Інституту міста» Олександр Сергієнко, - повідомляє «ГолосUA».

«У Празі, до прикладу, прибирання у дворах призначають у певні дні. У ці дати ніхто з автолюбителів не паркується в своєму дворі, залишають машини на вулиці, у сусідніх дворах - де завгодно. Заїжджає техніка, вичищає-вимиває двір. І ніхто не скаржиться, не робить вигляд, що він не знав про прибирання. Нам не потрібно «винаходити велосипед», - сказав він.

При цьому Олександр Сергієнко зазначив, що в європейських містах існує система «парних-непарних днів», коли, в певні дати, на окремих вулицях заборонено паркування. Це дозволяє снігоприбиральный техніцы якісно очистити вулиці.

Як повідомляла «Україна Комунальна» раніше, у зв’язку з погіршенням погодніх умов ДСНС закликає водіїв утриматися від поїздок власним транспортом. Це дозволить дорожнім і комунальним службам здійснювати своєчасне прибирання снігу.

 
Коментарі (0)