ГоловнаКоментаріТарифи ЖКГУкраїнцям пропонують субсидії взамін на підтримку реформ

Українцям пропонують субсидії взамін на підтримку реформ

Уряд обіцяє виділити додаткові гроші на фінансування субсидій на ЖКП для малозабезпечених сімей. Взамін на це, влада закликає українців повірити у шлях реформ та змін у країні.

Уряд пропонує внести зміни до Державного бюджету в питанні збільшення фінансування субсидій для малозабезпечених громадян. Зокрема, мова йде про додаткові 12,5 млрд грн. Однак, такі кроки можливі лише при векторі на реформи. Про це заявив Прем’єр-Міністр Арсеній Яценюк на засіданні уряду, передає прес-служба Кабінету Міністрів.

Загалом, за словами Прем’єра на субсидіювання житлово-комунальних послуг передбачається витратити 24 млрд грн. Однак, це не остаточна сума – при потребі уряд обіцяє збільшити цю цифру.

«Якщо треба буде більше, знайдемо більше. Тому що це ключова функція держави – захищати малозабезпечених людей і давати можливість, щоб кількість малозабезпечених зменшувалася. А це можна буде зробити, коли ми й надалі будемо рухатися по шляху змін, проведення реформ в країні і отримання відповідної інвестиційної і фінансової допомоги», - підкреслив пан Яценюк.

Крім цього, нова програма надання субсидій спростить всі необхідні документи. Зокрема, опитування, яке включає в себе 90 питань скоротять до 15.

Читайте також: Мінсоцполітики презентувало нову систему надання субсидій

«Будуть на всі сім'ї розсилати одну сторінку з заявою і з формою декларації, щоб люди могли їх швидко заповнити і відправити назад в соціальні служби, і щоб соціальні служби мали можливість їх опрацювати і тим, кому потрібно, призначити субсидію», - наголосив Прем’єр.

Чиновник також пообіцяв чесним громадян оформлення субсидій у найкоротші терміни: «Той, хто повинен отримати субсидії, їх швидко отримає. І ми з бюджету видамо гроші. Той, хто не має права на субсидію, - щоб не забирав в інших це право».

В свою чергу Міністр соціальної політики Павло Розенко, під час презентації нової спрощеної процедури субсидіювання, наголосив, що лише третина українських сімей користується субсидіями на сплату житлово-комунальних послуг. Інші ж 2 млн сімей не довіряють владі та системі субсидіювання.

«Це призводить до того, що лише третина сімей від тих, хто має право, користуються системою субсидій. Ми хочемо цю ситуацію змінити», - підкреслив Міністр.

Пан Розенко також розповів журналістам і про середню суму субсидії в Україні станом на 28 лютого. За його словами розмір компенсації становить більше 300 грн на сім’ю

«За нашою інформацією середній розмір субсидії в цілому по Україні складає вже близько 354 гривень», - сказав він.

За словами чиновника, в деяких облатях, зокрема у Києві, сума субсидії досягає 500 грн.

Нагадаємо, в Україні мають намір створити Єдиний реєстр пільговиків. У Мінсоцполітики відзначають, що у новому списку, буде відображатися фінансовий стан громадян, що дозволить не надавати довідки про доходи в органах соцзахисту.

 
Коментарі (0)