ГоловнаНовини ЖКГЖитлоУкраїнцям «роздають» квартири за держпрограмами

Українцям «роздають» квартири за держпрограмами

Українці продовжують користуватися державними житловими програми. У рамках цього, понад тисяча сімей заїхали у нове власне житло цього року.

З початку року, скориставшись державною житловою допомогою, 1016 українських родин заїхали до нових осель. Про це повідомила прес-служба Державного фонду сприяння молодіжному житловому будівництву. У повідомлені також зазначалось, в Україні введено в експлуатацію вже 40 житлових будинків, які беруть участь у держпрограмах.

Держмолодьжитло відзвітувало про роботу під час онлайн відео-наради з директорами регіональних управлінь. Зокрема, 653 родини отримали житло, скориставшись програмою здешевлення вартості іпотечних кредитів. Ще 174 сім’ї придбали квартири в рамках програми пільгового забезпечення молоді житлом. Крім того, 189 родин стали новоселами завдяки програмі доступного житла, в рамках якої держава надає громадянам підтримку у вигляді 30% від нормативної вартості житла.

Як раніше повідомляла «Україна Комунальна», у Харкові працюють над реалізацією проекту модульних будинків для вимушених переселенців з Донбасу. Так, наразі обрана ділянка під забудову та готується відповідна документація. Саме селище орієнтовно з'явиться до середини грудня.

 
Коментарі (0)