ГоловнаНовини ЖКГГазопостачанняУкраїнцям розповіли про обсяги закачування газу в сховища

Українцям розповіли про обсяги закачування газу в сховища

Оператор вітчизняної газотранспортної системи відзвітував про темпи закачування та обсяги природного газу в сховищах. Згідно з наданою інформацією, в ПСГ зберігається трохи більше 14 млрд кубометрів «блакитного» палива

Стан на сьогодні в українських підземних сховищах газу зберігається 14,1 млрд куб. м природного газу. Про це повідомили у прес-службі ПАТ «Укртрансгаз».

«За оперативною інформацією Центрального диспетчерського департаменту оператора газотранспортної системи України, щодоби блакитне паливо накопичується в режимі 44 млн. куб. м на 7 газосховищах», - йдеться в повідомленні.

Однак, Міністр енергетики та вугільної промисловості Володимр Демчишин сьогодні заявив, що для стабільного проходження опалювального сезону 2015-2016 років, Україні необхідно накопичити в підземних сховищах 17 млрд кубометрів газу.

«Якщо навіть при сьогоднішньому темпі 50 млн кубів щодня закачувати – це 2,5 млрд кубометрів мінімум зможемо закачати. Тому 2,5 млрд і 14,2 млрд сьогоднішніх (кубометрів газу в українських ПСГ) – це майже 17 млрд. Минулий рік ми проходили і з меншим запасом», - заявив чиновник після засідання уряду.

Як повідомляла «Україна Комунальна» раніше, Кабмін доручив очільникам областей підвищувати рівень розрахунків за енергоносії. В уряді вважають, що покращення розрахунків стане фінансовим ресурсом для подальшого закачування природного газу на зиму.

 
Коментарі (0)