ГоловнаНовини ЖКГТарифи ЖКГУкраїнцям «світить» перерахунок плати за газ за жовтень 2015-го

Українцям «світить» перерахунок плати за газ за жовтень 2015-го

У Міненерго наполягають на перерахунку плати за спожитий газ у жовтні минулого року. У відомстві підкреслюють, що перерахунок має бути здійснений, виходячи з постанови про лімітний обсяг у розмірі 1200 куб. м палива в опалювальний сезон.
Міністерство енергетики та вугільної промисловості наполягає на перерахунку спожитого газу в жовтні минулого року, виходячи з постанови про лімітний обсяг у розмірі 1200 куб. м палива в опалювальний сезон за ціною в 3,6 грн за кубічний метр палива. Про це заявив Міністр енергетики та вугільної промисловості Володимир Демчишин, передає «РБК-Україна».
 
«Протягом жовтня були платіжки, які відповідали першій постанові (про щомісячний ліміт 200 куб. м) - всі такі платіжки повинні бути перераховані і споживачі повинні отримати платіжки відповідно до постанови, яку було прийнято в кінці жовтня (з лімітом 1 200 куб. м на весь опалювальний період). Це принципова позиція, важлива, і всім учасника ринку вона доведена», - сказав чиновник.
 
Поміж тим, Міністр наголосив, що перерахунок оплати повинен бути виконаний, оскільки споживачі в жовтні могли використовувати газ в обсязі понад 200 куб. м, в результаті чого весь перевищує норму обсяг оплачували за повною ціною 7,18 грн/куб. м.
 
Як повідомляла «Україна Комунальна» раніше, Міненерго критикує підприємства ТКЕ за перевитрату газу. У відомстві зазначили, у випадку «переопалення» вони отримуватимуть від споживачів менше коштів, ніж вартість наданого ними тепла. При цьому, компенсації відповідно до різниці не передбачено.
 
Коментарі (0)