ГоловнаНовини ЖКГФінансування ЖКГУкраїнцям відмовляють у видачі субсидій грошима

Українцям відмовляють у видачі субсидій грошима

Управління соцзахисту не справляються з напливом обурених громадян. Монетизація субсидій призвела до валу звернень від їх одержувачів в управління соцзахисту

Управління соцзахисту не справляються з напливом обурених громадян. Монетизація субсидій призвела до валу звернень від їх одержувачів в управління соцзахисту. Чиновники підрахували, що близько 13% нарахованих для виплати через Ощадбанк коштів так і не були отримані адресатами. Однак, як з'ясувалося, причина часто зовсім не в тому, що людям ніколи бігати за допомогою у відділення держбанку. Українці масово скаржаться, що не можуть отримати пільги живими грошима за лютий і березень.

Відмовляють їм з різних мотивів:

Найпоширеніша проблема - розбіжності між реальними даними одержувачів і надісланими в Ощадбанк від управлінь соцзахисту (проблеми можуть бути і в тому випадку, якщо одержувач міняв паспорт).

Також люди пишуть, що їх допомога помилково перерахували до Пенсійного фонду, а не в Ощадбанк (хоча пенсіонерами вони можуть і не бути).

Є й ті, хто не зміг записатися в електронну чергу банку через сайт або з'явитися у відділення за грошима.

Не всім пенсіонерам листоноші принесли гроші за субсидії разом з пенсіями.

Субсідіанти пишуть, що не можуть отримати грошей, оскільки в управлінні соцзахисту наробили багато помилок в даних одержувачів. Наприклад, може бути неправильно вказано контактний телефон, дата народження та ін. А на виправлення помилки йдуть тижні. Тому в кращому випадку, живі гроші люди отримують вже в наступному місяці.

«Мої дані передали в Ощадбанк з помилками. 2 тижні з'ясовували, що і як правити, зі скаргами на 1545, і нарешті-то 13 квітня я отримала лютневу виплату. Через тиждень дійдуть правки, і я отримаю березневу, а з квітня мене запевнили, що в дані в реєстрі виправлять, як вимагає того Ощадбанк, і я зможу отримувати все в строк », - скаржиться одна з одержувачів держдопомоги в соцмережах. Тим, хто з тих чи інших причин не отримав гроші за лютий і березень у відділеннях обіцяють видати відразу дві субсидії, як тільки їх дані будуть уточнені.

У самому Ощадбанку стверджують, що проблеми з видачею пільг таки є. Там зазначають, що виплати отримали 86% субсідіантов. І додали, що затримки з виплатами відбуваються через неточності в наданих їм даних з реєстру одержувачів держдопомоги.

«Дійсно, банк отримав для виплати частина реєстрів субсідіантов-пенсіонерів, яким субсидія повинна була бути виплачена на їх пенсійні рахунки або доставлена ​​додому Укрпоштою. У деяких реєстрах є неточності в паспортних даних субсідіантов. Для внесення виправлень / коригувань паспортних даних, (в т.ч. при зміні паспорта) субсідіанти повинні звернеться в своє управління праці та соцзахисту, який направить в банк відкориговані реєстри », - зауважили UBR.ua в Ощадбанку.

Для отримання виплат через Ощадбанк субсідіантам ніякі додаткові папери підписувати не потрібно, і якісь послуги оформляти не потрібно, кажуть в держбанку. «При цьому клієнт може відкрити карту, для того щоб на неї зараховували субсидію, яка буде йому надходити в майбутніх періодах виплат», - зауважили в Ощадбанку.

Але на цьому проблеми не закінчуються. Все частіше одержувачі субсидій скаржаться, що після монетизації вони стали отримувати набагато менше грошей на покриття комуналки, ніж їм перераховували раніше. А хтось і зовсім зник з програми держдопомоги.

«Дуже багато людей, хто отримував субсидії, не можуть знайти себе в списках з тих чи інших причин. Управління соцзахисту не можуть впоратися з тим напливом людей, який звертається до них зараз, тому і дуже багато питань. Чи не зрозумілі також цифри нарахування субсидій - звертаються люди, у яких спочатку була субсидія в кілька тисяч, а зараз їм нарахували копійки. Чому так сталося деяким доводиться розбиратися тижнями », -розповів UBR.ua голова комітету ЖКГ, благоустрою, екології та охорони навколишнього середовища Громадської ради при КМДА Олег Попенко.

 

 
Коментарі (1)
Коля Пухов
22 Квітня 2019 p. 21:37
Попередні можновладці наприймали і запровадили багато дурниць і "монетизація" - одна з них.