ГоловнаНовини ЖКГБлагоустрійУкраїнцям запропонують альтернативу при оплаті парковки

Українцям запропонують альтернативу при оплаті парковки

Мінрегіон планує запровадити альтернативні безготівкові способи оплати паркування. Вже узгодили розбіжності.

Мінрегіон опрацьовує питання щодо запровадження двох альтернативних методів оплати паркування: карток попередньої оплати, застосування яких не регулюється постановою Правління НБУ «Про здійснення операцій з використанням спеціальних платіжних засобів» та платіжних інструментів, передбачених законодавством України про безготівкові розрахунки. Про це «Україні Комунальній» повідомили у прес-службі Мінрегіону.

«Зокрема фахівці Міністерства обговорили питання врегулювання розбіжностей, які виникли під час погодження проекту постанови Кабінету Міністрів «Про внесення змін до Правил паркування транспортних засобів» - уточнюється у повідомленні.

Окрім того, додається, що також було опрацьоване питання щодо доцільності визначення регламенту створення, діяльності та користування комп’ютеризованою системою, безпосереднього держателя цієї системи; чітких правил користування послугою мобільного паркування із визначенням питань формування її вартості та державного нагляду (контролю) у сфері господарської діяльності.

«За підсумками обговорення всіх розбіжностей було прийнято узгоджене рішення – перепогодити проект постанови Кабінету Міністрів «Про внесення змін до Правил паркування транспортних засобів» у найкоротші терміни та після отримання повторного експертного висновку Мін’юсту надати в установленому законодавством порядку на розгляд Уряду» - резюмують у повідомленні.

Як повідомляла «Україна Комунальна», раніше у Мінрегіоні говорили про введення «мобільного паркування».

 
Коментарі (0)