ГоловнаНовини ЖКГЕлектроенергетикаУкраїнців закликають користуватись електрикою вночі

Українців закликають користуватись електрикою вночі

У НКРЕКП вважають, що знижені нічні тарифи на світло підштовхнуть українців користуватись електроенергією вночі. У Нацкомісії зауважили, що це допоможе споживачам зекономити кошти.

Влада заявляє, що знижені нічні тарифи стимулюватимуть населенні використовувати електроенергію саме вночі, з 23:00 до 7:00, коли навантаження мінімальне. Це дозволить зменшити витрати на споживання світла. Про це заявив в.о. Голови Національної комісії, що здійснює державне регулювання у сферах енергетики та комунальних послуг Дмитро Вовк, повідомляє прес-служба відомства.

На думку чиновника, це дозволить стабілізувати графіки навантажень енергосистеми країни.

«Це забезпечить зниження обсягів споживання електричної енергії у пікові періоди та надасть можливість вирівняти графік навантажень об’єднаної енергетичної системи України», - сказав він.

Крім цього, пан Вовк вважає, що використання електроенергії населення в нічний час суттєво зекономить гроші споживачів.

«Прийняте рішення стимулюватиме населення застосовувати облік споживання електричної енергії за періодами часу та використовувати електроенергію за зниженим тарифом у нічний період, що у свою чергу приведе до економії коштів населення», - зауважив він.

Нагадаємо, вчора Національна комісія, яка здійснює державне регулювання у сферах енергетики й комунальних послуг встановила понижувальний коефіцієнт до базової вартості світла для населення в 0,5.

 
Коментарі (0)