ГоловнаПублікаціїТеплоенергетикаУкраїнцям затягують відновлення гарячого водопостачання - опитування

Українцям затягують відновлення гарячого водопостачання - опитування

Гідравлічні випробування - період міжсезоння, коли в українців починає зникати вода на кілька тижнів. Однак, найчастіше, комунальники не вкладаються у зазначені терміни. Тож, українці незадоволені проведенням таких затяжних випробувань.

В Україну прийшов сезон відключень гарячого водопостачання. Комунальники проводять щорічні планові відключення та гідравлічні випробування на тепломережах. Аргументують такі дії працівники комунальних підприємств підготовкою до опалювального сезону та виявленням пошкоджень мереж.

Однак, часто припинення гарячого водопостачання в Україні затягується та відхиляється від запланованого терміну на кілька днів, а то й тижнів.

Зокрема, до прикладу, киянам вже два місяцы відключають гаряче водопостачання. Щодня надходять дані про припинення подачі гарячої води кільком тисячам жителів міста. І це зумовлено не лише гідравлічними випробуваннями, а й заборгованістю «Київенерго» перед «Нафтогазом». Тож, «Київгаз», незважаючи на досягнуті домовленості між «Київенерго» та НАКом все ж припиняє подачу газу на теплоджерела столичної теплопостачальної компанії.

Крім Києва, гарячу воду відключають і в низці інших українських міст. Приміром у Львові, гідравлічні випробування проводились в період з 25 по 29 квітня. Після чого воду подали всім споживачам. Однак, загроза припинення гарячого водопостачання у місті все ж є. Так, ЛКП «Львівтеплоенерго» попереджає, що через заборгованість жителів низки будинків, подача газу в котельні комунального підприємства може бути припинена. Адже, за повідомленням прес-служби «Львівтеплоенерго», заборгованість львів’ян за гарячу воду тиждень тому становила 28,6 млн грн.

Читайте також: Гідравлічні випробування: тонкощі і альтернативи

Так, «Україна Комунальна» вирішила запитати у своїх читачів «Чи вчасно у їхніх будинках відновлюють гаряче водопостачання після гідравлічних випробувань

Відповідне опитування проходило на сторінках «У.К» в період з 8 по 15 червня.

Згідно з результатами опитування, більшість українців незадоволені термінами проведенням гідравлічних випробувань (57%): 39% опитаних заявляють, що комунальники ще жодного разу не включили гаряче водопостачання вчасно, ще 18% вважають, що гідравлічні випробування лише привід відключити ГВП на все літо. Однак, є і ті, хто зазначає, що гаряче водопостачання комунальні служби відновлюють вчасно – 7% респондентів, ще у 2% опитаних включають гарячу воду навіть раніше зазначених термінів. 8% респондентів заявили, що гідравлічних випробувань у них взагалі не проводять. І 26% - щасливчики, у яких стоїть бойлер.

 
Коментарі (0)