ГоловнаНовини ЖКГТарифи ЖКГУкраїнців чекають нові пільгові ціни на газ

Українців чекають нові пільгові ціни на газ

Глава «Нафтогазу України» назвав ціну пільгового газу для населення. За його словами, тарифи на паливо для населення, яке споживає газ безпосередньо, будуть формуватися з двох складових.

При споживанні до 200 куб. м газу, українці будуть платити за нього за пільговим тарифом. Про це в ефірі телеканалу ICTV сказав глава НАК «Нафтогаз України» Андрій Коболєв.

Глава НАКу пояснив, що тарифи на газ для населення, яке споживає газ безпосередньо, будуть формуватися з двох складових.

«Перша - це так звана пільгова норма, це обсяг газу в розмірі 200 кубометрів на місяць, які будуть надаватися кожному абоненту, який використовує газ на опалення, за ціною 3,6 тис. грн за 1 тис. кубометрів. Все, що споживається понад цієї норми чи газ для інших споживачів, які не використовують його для опалення, тобто для яких газ не є принциповим, буде коштувати 7,1 тис. грн за 1 тис. кубометрів»,- сказав пан Коболєв.

Глава «Нафтогазу» додав, що кожен квартал дана ціна буде індексуватися з урахуванням валютного курсу і не можна виключати, що вона може знизитися.

Як раніше повідомляла «Україна Комунальна», Україні не потрібно сподіватися на підтримку ЄС у газових переговорах з Росією. Європа швидше стане на бік Москви, ніж підтримає українську сторону в питаннях поставок газу «надуманих» Росією боргів Києва.

 
Коментарі (0)