ГоловнаНовини ЖКГТарифи ЖКГУкраїнців готують до підвищення тарифів на газ та опалення

Українців готують до підвищення тарифів на газ та опалення

Українців у 2015 році очікує підвищення тарифів на газ та опалення. У Кабміні, в свою чергу, обіцяють виділити на компенсацію витрат на ЖКП більше 12 млрд грн.

Кабмін в рамках виконання нової програми співпраці з МВФ має намір виконувати низку заходів щодо стабілізації банківської системи, оздоровлення енергосектору і виділить у 2015 році 12,5 млрд грн на компенсацію тарифів, які будуть підвищені в рамках програми реформ. Про це заявив Прем'єр-міністр України Арсеній Яценюк, передає сайт уряду.

«Україна протягом 4 років проводитиме реформи, які потрібні для економічної і фінансової стабілізації країни, - сказав пан Яценюк. - Ця програма реформ не для МВФ, а для України. Її мета - економічне зростання», - сказав пан Яценюк.
 
Він наголосив, що програма передбачає низку складних рішень - ефективних рішень в управлінні економікою, боротьбі з корупцією, наведення порядку в енергетиці, в оптимізації державних витрат і скороченні державних витрат, у збільшенні до 3% ВВП видатків на інвестиції, в скороченні апарату державних чиновників, в наведенні справедливості в пенсійній реформі, і насамперед йдеться про скорочення та ліквідацію так званих спеціальних пенсій.
 
«Крім того, уряд передбачає широку програму допомоги малозабезпеченим верствам населення. Наприкінці поточного року, в грудні, уряд проведе індексацію доходів населення. 
 
Передбачається, що індексація проводитиметься протягом дії всієї програми (протягом 4 років). Також програма передбачає допомогу у вигляді 12,5 млрд грн тільки цього року малозабезпеченим верствам населення від зміни цін і тарифів на енергоносії», - повідомив пан Яценюк.
 
Як раніше повідомляла «Україна Комунальна», міжнародний валютний фонд і Україна домовилися про розширення програми кредитування країни. Про це заявила глава МВФ Крістін Лагард на прес-конференції у Брюселі.
 
Коментарі (0)