ГоловнаНовини ЖКГЕлектроенергетикаУкраїнців можуть обмежити в електриці заради економії палива

Українців можуть обмежити в електриці заради економії палива

Українців попередили про можливе тимчасове припинення електропостачання. Це пов'язано з дефіцитом палива і гідроресурсів. Енергетики змушені вводити так звані графіки аварійних відключень з метою економії палива.

Міністерство енергетики та вугільної промисловості попередило обласні енергопостачальні компанії про можливе тимчасове припинення електропостачання населення. Це обумовлено виникненням дефіциту потужностей в об'єднаній енергосистемі України. Про це повідомили в прес-службі «Прикарпаттяобленерго» з посиланням на документ Міненерго, передає «УНІАН».

«Рішення вдатися до таких методів обумовлено розбалансуванням між виробництвом і споживанням електроенергії через дефіцит палива і гідроресурсів», - йдеться в повідомленні.
 
У «Прикарпаттяобленерго» уточнили, що енергетики змушені вводити так звані графіки аварійних відключень з метою економії палива. 
 
Як відзначили в компанії, відключення проводитимуться за погодженим з облдержадміністрацією графіків аварійних відключень під час ранкових і вечірніх пікових навантажень, орієнтовно в 9:00-11:00 та о 20:00-22:00. 
 
«Відключення окремих груп споживачів триватиме не більше двох годин. Графіки вводяться в дію протягом 10-15 хвилин після розпорядження головного диспетчера електроенергетичної системи України», - йдеться в повідомленні. У компанії нагадали, що раніше такі обмежувальні графіки були введені для підприємств та юридичних споживачів області, але вони не дали очікуваного ефекту. 
 
Як раніше повідомляла «Україна Комунальна», вночі в Криму були перебої з електроенергією. Однак, цю проблему вдалося вирішити за 3 години. Зараз у будинки відключених абонентів повернули електроенергію.
 
Коментарі (0)