ГоловнаНовини ЖКГБлагоустрійУкраїнців можуть почати карати за сміття на тротуарах

Українців можуть почати карати за сміття на тротуарах

У Верховній Раді пропонують залучати до відповідальності за викидання сміття в недозволених для цього місцях або повз урн

У Верховній Раді пропонують залучати до відповідальності за викидання сміття в недозволених для цього місцях або повз урн. Ініціаторами цього законопроекту виступили народні депутати Ірина Геращенко, Ганна Гопко, Остап Еднак. Про це повідомляє інформаційний портал «Рuer».

У пояснювальній записці сказано, що в Кодексі України немає окремої стаття, яка передбачала б відповідальність за кидання сміття в недозволеному місці. А, механізм і штрафи, які існують в інших статтях не ефективні.

Доповнення Кодексу встановить адмінвідповідальність за викидання будь-яких відходів за межі урн, контейнерів або інших ємностей для збору, утилізації чи переробки сміття. Зазначені дії будуть припинятися штрафом від 20 до 50 неоподатковуваних мінімумів доходів громадян (від 340 грн до 850 грн).

Також за повторне порушення штраф збільшиться від 50 до 100 неоподатковуваних мінімумів доходів громадян (від 850 грн до 1700 грн).

У Верховній Раді впевнені, що цей закон зробить вулиці нашої країни набагато чистіше.

 

 
Коментарі (0)