ГоловнаНовини ЖКГВодопостачанняУкраїнців напоять якісною водою

Українців напоять якісною водою

Загалом документ передбачає обґрунтування створення мережі пунктів очистки води у 15 містах України.

Згідно плану реалізації Національного проекту «Якісна вода» до кінця 2012 р. має бути змонтована мережа з 300 точок з продажу чистої води у містах Луганськ, Маріуполь та Одеса. Про це 22 червня  під час громадських слухань та презентації результатів розробки ТЕО Національного проекту «Якісна  вода» заявив голова Державного агентства з інвестицій та управління національними проектами України Владислав Каськів.

Про це «У.К.» повідомили у прес-службі Державного агентства з інвестицій та управління національними проектами.

«Національний  Проект  «Якісна  вода» -  це рентабельний бізнес з високою інвестиційною привабливістю, який комплексно вирішує гостру соціальну проблему – забезпечення  населення якісною питною водою, за низькою вартістю. Чиста вода повинна бути в кожному домі та бути доступною для всіх соціальних верств населення», - заявив Владислав Каськів.

Як було повідомлено під час заходу, наразі повністю завершена розробка техніко-економічного обґрунтування, а також розроблено та подано на затвердження КМУ ТЕО проекту.

Загалом документ передбачає обґрунтування створення мережі пунктів очистки води у 15 містах України: Алчевську, Дніпропетровську, Харкові, Херсоні, Києві, Луганську, Луцьку,  Маріуполі, Миколаєві, Одесі, Рівному, Тернополі, Вінниці, Запоріжжі, Житомирі з орієнтовними техніко-економічними показниками до 2013 року.

Розробником ТЕО Національного проекту «Якісна Вода» є німецька компанія Eco-Holz Vertriebs GmbH (ТОВ «Еко-Гольц Фертрібс ГмбХ»), яка у грудні 2011 р. взяла участь у відкритих торгах на закупівлю послуги розробки  ТЄО та перемогла. Розробка ТЕО тривала 60 днів до 13 березня 2012 року. 

Загальний обсяг інвестицій, необхідних для впровадження Національного проекту «Якісна вода» становить 3 млрд грн Частка витрат за рахунок державного бюджету становитиме до 35%. Термін розгортання мережі з пунктами, де можна придбати чисту воду: 5-6 років. Загальна кількість об’єктів в мережі - 23 000 шт. Загальна кількість новостворених робочих місць: близько 3000.

 
Коментарі (0)