ГоловнаНовини ЖКГГазопостачанняУряд розкрив мету реформування «Нафтогазу»

Уряд розкрив мету реформування «Нафтогазу»

Уряд повідомив мету реформування «Нафтогазу». Чиновники наголошують, що це необхідно для того, щоб ліквідувати політичні впливи на компанію та вивести підприємство з-під контролю міністерств.
Метою реформування НАК «Нафтогаз України» є ліквідація політичних впливів на державне підприємство. Про це заявив Прем’єр-міністр Арсеній Яценюк, передає прес-служба Кабінету Міністрів.
 
За його словами, Компанії потрібно вийти з-під впливу міністерств. 
 
«Мета цієї реформи – це виключно професійний політично незаангажований і незалежний менеджмент компанії за участю наших міжнародних партнерів. І формування дійсно прибуткової прозорої української державної енергетичної компанії», - сказав урядовець.
 
Чиновник нагадав, що вже ліквідовано посередників між «Нафтогазом» та «Газпромом».
 
«Ми позбулися вже зараз низки різного роду газових олігархів. Протягом двох років їх немає на газовому ринку України як посередників між НАК «Нафтогаз» і російським «Газпромом». І зараз ми за рахунок реформи «Нафтогазу» позбудемося будь-яких політичних впливів на нього», - підкреслив він.
 
Як повідомляла «Україна Комунальна» раніше, в уряді заявили, що газопровід «Північний потік-2» є антиукраїнським та антиєвропейським проектом. З критикою щодо будівництва даного газопроводу виступило кілька країн ЄС. Україна сподівається, що проект «Північний потік-2» не буде добудований.
 
Коментарі (1)
Александр1
29 Листопада 2015 p. 13:54
Следующий шаг - избавление от нынешнего кабмина? Это будет хоть какая-то реформа.