ГоловнаНовини ЖКГБудівництвоУкраїнців обіцяють забезпечити житлом

Українців обіцяють забезпечити житлом

Фонд сприяння молодіжному житловому будівництву забезпечить житлом до 2,5 тис. громадян.

Фонд сприяння молодіжному житловому будівництву забезпечить житлом до 2,5 тис. громадян. 

Державний фонд сприяння молодіжному житловому будівництву планує за результатами реалізації чотирьох державних житлових програм забезпечити житлом до 2,5 тисяч громадян до кінця року, що вдвічі перевищить аналогічні показники 2011-го. 

Про це повідомив журналістам голова фонду Леонід Рисухін. 

«За підсумками 7 місяців 2012 року за програмою молодіжного кредитування фонд надав 161 пільговий кредит молодим сім'ям на суму 54,5 млн гривень. Здано в експлуатацію 14 об'єктів, у яких 109 квартир придбали молоді позичальники фонду. До кінця нинішнього року планується надання пільгових кредитів 550-560 сім'ям. Крім того, фондом обслуговуються 8,5 тисяч сімей, які отримують компенсацію з державного бюджету на здешевлення процентної ставки за кредитами, отриманими у комерційних банках. На реалізацію цієї програми з держбюджету на 2012 рік виділено 111 млн гривень», - зазначив Леонід Рисухін.

Він також додав, що нинішнього року на реалізацію програми доступного житла з держбюджету передбачено виділити 196,2 млн грн, за рахунок яких державні субсидії отримають 1,5 тисячі сімей. На даний момент освоєно 35 млн грн, за рахунок яких уже 287 сімей отримали державну підтримку. 

За словами пана Рисухіна, загалом за 20 років діяльності фонду у результаті реалізації державних житлових програм у будівельну галузь було інвестовано 3,8 млрд грн й зведено 1,5 млн квадратних метрів житла. 

Вiн підкреслив, що позитивний вплив на реалізацію державних житлових програм матиме програма «Доступне житло», яка втілюється у життя у рамках соціальних ініціатив Президента України. Станом на 14 серпня підписано 234 договори з банками за програмою «Доступне житло» на загальну суму 55,6 млн грн у 22 регіонах України.

Джерело - УКРІНФОРМ

 
Коментарі (0)