ГоловнаНовини ЖКГГазопостачанняУкраїнців обмежать у газі

Українців обмежать у газі

Розрахунки «Нафтогазу» щодо газу, який потрібно економити, змінилися. У Нак наполягають на ще більш жорсткому збереження «блакитного» палива.

Україні необхідно скоротити споживання газу до зими хоча б на 20%, крім того підвищать ціну на газ для громадян. Про це глава «Нафтогазу України» Андрій Коболєв на прес-конференції в п'ятницю, передає «Українська правда».

За його словами, ситуація із забезпеченням газом «критична». «Росія зараз не поставляє газ і газ йде тільки з Європи. Щоб пережити зиму, необхідно внести зміни в законодавство, що регулює газову сферу, і почати економію газу», - заявив глава НАКу.

Пан Коболєв вважає, що необхідно скоротити споживання газу до зими на 6 млрд куб. м, тобто на 20% від нинішнього рівня.
 
Як раніше повідомляла «Україна Комунальна», кризовий енергетичний штаб, керівником якого є Голова Мінрегіону Володимир Гройсман, вимагає скорочення споживання газу підприємствами теплоенергетики на 10% (1 млрд. куб. м).
 
До речі, для того, щоб нормально пройти опалювальний сезон, Україні необхідно 10 -10,2 млрд куб. м газу, для того, щоб держава була в теплі. Такої думки дотримується начальник управління контролю за розрахунками за реалізований природний газ НАК «Нафтогаз України» Владислав Яковлєв.
 
За даними системи відображення інформації асоціації Європейських операторів підземних газових сховищ, запаси газу в українських підземних сховищах станом на 1 липня 2014 року складають 14,2 млрд кубометрів, тобто зараз їх вистачає, щоб пережити зиму.
 
Коментарі (0)