ГоловнаПублікаціїТранспортУкраїнців обурює підвищення цін на проїзд у транспорті – опитування

Українців обурює підвищення цін на проїзд у транспорті – опитування

Українці негативно ставляться до підвищення тарифів на проїзд у громадському транспорту удвічі. Громадяни вважають, що вони і так достатньо платять за користування транспортом, а нові ціни покликані збагатити чиновників, а не врятувати галузь.

Останніми місяцями в містах України почали піднімати ціни на проїзд. Влітку мешканці Львова, Луцька, Чернігова стали більше платити за користування транспортом. Окрім того, з 8 серпня та 1 жовтня було проіндексовано тарифи на проїзд у пасажирських поїздах. Вартість проїзду збільшилася двічі по 10% за всіма категоріями пасажирських вагонів, окрім вагонів СВ та поїздів Інтерсіті+. 

Наразі підвищення цін на проїзд на 100% чекає столиця. Київська адміністрація пропонує встановити нові тарифи на проїзд у комунальному транспорті: на метро та міську електричку 4 грн, на наземний транспорт – 3 грн за одну поїздку. Передбачається, що тариф на проїзд буде нижчим за умови придбання пластикової безконтактної картки і оплати одночасно більше ніж 10 поїздок. Термін дії пластикової безконтактної картки становить 6 місяців з дати придбання або останнього поповнення незалежно від кількості невикористаних поїздок. При цьому, вартість невикористаних поїздок, що залишилися на пластиковій безконтактній картці, термін дії якої закінчився, не повертається. Проїзд пільгових категорій громадян здійснюється відповідно до вимог чинного законодавства України. Вартість місячних проїзних квитків на різні види транспорту дивіться тут.
 
 
«Україна Комунальна» поцікавилася у своїх читачів, як вони ставляться до подорожчання проїзду у громадському транспорту удвічі. 
 
Відповідне опитування проходило на шпальтах інформаційного агентства з 1 по 8 грудня.
 
За результатами опитування виявилося, що більшість читачів (33%) вважають, що підвищення тарифів на проїзд у громадському транспорті вдвічі – черговий безглуздий спосіб збагачення для чиновників. 21% респондентів переконаний, що підняття тарифів абсолютно непотрібне – українці і так платять достатньо. 21% користувачів порталу «У.К.» не підтримує підвищення тарифів на проїзд, мовляв, це доцільно лише за умови реформування транспортної системи. 10% голосувальників впевнені, що підняття цін призведе до ще більших боргів перед перевізниками через пільговиків. 12% читачів «У.К.» вважають, що зростання тарифів призведе лише до нових штурмів міськрад. Лише 4% респондентів підтримують підвищення цін на транспортні перевезення, проте за умови, що зарплати у працівників галузі виростуть.
 
Коментарі (0)